Társoldalunk:

Ogier WRC-je is várja a közönséget az első zalai rally show-n

2021.08.06. 13:37

Augusztus 8-án Zalaegerszegre több mint két évtized után tér vissza a rali a ZEG Rally Show rendezvénnyel. A rallyshow indulói nyolc gyorsasági szakaszt teljesítenek a két helyszínen. A rendezvény a nézők számára ingyenes.

Az indulók közt biztosan ott lesz Bútor Róbert a Citroen C3 WRC-vel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a ZEG Rally Show-n ünnepli a szurkolókkal a római ERC futamon elért harmadik helyét, hazánkban idén először Zalaegerszegen indul a páros. Turán Frigyes is elhozza a Volkswagen Polo GTi R5-öt, és Csík Zoltán is megmutatja a Subaru Impreza WRC-t.

Bútor Róbert és a Citroen C3 WRCForrás: HUMDA

„Egy rali showhoz hozzá tartoznak a Ladák is, Papp Arnie biztosan ott lesz. Kőváry Barna is kedvenc autómárkájával, a Trabanttal vesz részt az eseményen, de Ollé Sasa és Balog Jani is látható lesz Zalaegerszegen. Érdekességként ralikrossz autók is végigmennek a pályákon, Benyó Máté új szerzeményét hozza el a ZEG Rally Showra. Természetesen az amatőr versenyzők is indulhatnak, egészen biztos, hogy ők is látványosan autóznak majd. A ZEG Rally Show gyorsasági szakaszait kijelölt nézői pontokról lehet megtekinteni, külön családi nézői ponttal is készülnek a szervezők” – hívta fel a figyelmet Őry Tamás, a Truck Race Promotion ügyvezetője. Herczig Norbert és Ferenc Ramón idén először most, ráadásul a fantasztikus olaszországi ERC harmadik helyezést követően találkozhat a hazai szurkolókkal a ZEG Rally Show-n.

„Eredetileg nem az volt a terv, hogy a Skoda Fabia R5 evo2-vel indulunk Zalaegerszegen, de a Rally di Roma Capitale és az ott elért harmadik helyünk után újragondoltuk a terveket. Úgy döntöttünk, hogy megmutatjuk a magyar közönségnek is azt az autó, amivel ezt az eredményt elértünk. Igazi örömautózásra készülünk, de természetesen az autóversenyzői véna abban a pillanatban érvényesülni fog, amikor elrajtolunk az első gyorsaságin. Tehát nem fogunk lassan menni, de az biztos, hogy mostnéha az időeredménynek nem kedvező, de látványosabb autózás is előtérbe kerül. A városi gyorsaságikat egyébként is nagyon szeretjük, Rómában is éreztük, hogy ott vannak a pálya szélén a szurkolók. Most Zalaegerszegen is erre készülünk. A városi szakaszokon és a ZalaZONE-ban is sok nézőre számítok” – hangsúlyozta Herczig Norbert. A Rally Show másik fénypontja Bútor Róbert és a világ egyetlen magántulajdonú C3 WRC raliautója lesz. Ezzel a hétszeres ralivilágbajnok Sébastien Ogier versenyzett a 2019-es szezonban.

Herczig Norbert a Skoda Fabia WRC-velForrás: ADAM Szabo-Jilek/Szabo-Jilek Adam/HUMDA

„Rögtön igent mondtam az indulási felkérésre, hiszen nekem most az új autó miatt minden kilométer ajándék és óriási élmény. Természetesen a nézők miatt is szerettem volna indulni, és mivel ez inkább show jellegű esemény, még jobban tudunk a látványra koncentrálni, és ezzel kiszolgálni a szurkolókat. Új terep következik számunkra, aszfalton és murván mentünk már a WRC-vel, de városban még nem. Van is az autón egy városi szuperspeciál program, ezzel szinte teljesen hátsókerekes aszfalton az autó” – emelte ki Bútor Róbert raliversenyző.

A ZEG Rally Show-val párhuzamosan a HUMDA ingyenes vezetéstechnikai tréninget szervez motorosoknak HUMDA Moto Safety 2.0 néven. A közlekedésbiztonsági program kétszáz résztvevője gyakorlati tréningen és elméleti előadáson vehet részt.