Jorge Martin első versenyét nyerte a MotoGP-ben

Horizontal
Ducati-Pramac Spanish rider Jorge Martin competes on his motorbike ahead of Suzuki Spanish rider Joan Mir during the Styrian Motorcycle Grand Prix at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria on August 8, 2021. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Jorge Martín sikerét hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Stájer Nagydíján a MotoGP futama vasárnap Spielbergben.

Az eredetileg 28 körös viadalt a második körben baleset miatt félbe kellett szakítani: a KTM-mel versenyző spanyol Dani Pedrosa az egyik kanyarban elcsúszott, a jó pár hellyel mögötte haladó Lorenzo Savadori (Aprilia) későn vette észre a pályán keresztbe fekvő motort, amin átesett.

Mindkettejük versenygépe azonnal kigyulladt, az olasz pilótát pedig hordágyon vitték el kivizsgálásra. Ott kiderült, hogy eltört a bokája, emiatt pedig azonnal meg kellett műteni.

A verseny így végül csak 27 körös volt, az új rajtot követően pedig a 23 éves Jorge Martín (Ducati) karrierje hatodik MotoGP futamán első győzelmét aratta. Az újonc pilóta 2018-ban a Moto3 világbajnoka volt.

Martín mögött honfitársa, a címcédő Joan Mir (Suzuki) lett a második, az összetett pontversenyben vezető francia Fabio Quartararo (Yamaha) pedig a harmadik. A vb-sorozat következő versenyét, az Osztrák Nagydíjat ugyanitt rendezik jövő héten.

Eredmények, MotoGP, 27 kör, (115,3 km):
1. Jorge Martín (spanyol, Ducati) 38:07.879 perc (átlagsebesség: 183.4 km/ó)
2. Joan Mir (spanyol, Suzuki) +1.548 másodperc hátrány
3. Fabio Quartararo (francia, Yamaha) +9.632 mp h.

A vb-pontverseny állása 10 futam után (még 9 van hátra): 1. Quartararo 172 pont, 2. Johann Zarco (francia, Ducati) 132, 3. Mir 121