Hírt adott állapotáról a hétvégén hatalmasat bukó motorversenyző

TOPSHOTS Horizontal MOTORCYCLING GRAND PRIX ACCIDENT-SPORT FLAME FIRES AND FIRE-FIGHTING
The motorbikes of Aprilia Italian rider Lorenzo Savadori and KTM Spanish rider Dani Pedrosa are seen on fire following a crash after the start of the Styrian Motorcycle Grand Prix at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria on August 8, 2021. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Csapata tájékoztatása szerint tökéletesen sikerült a bokaműtétje Lorenzo Savadorinak, aki vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság Stájer Nagydíján bukott nagyot.

A legjobbak között, a MotoGP-ben szereplő olasz versenyző a második körben Dani Pedrosa esése után már nem tudta kikerülni a spanyolnak az aszfalton keresztben fekvő motorját, és óriási bukott, mely után azonnal kórházba szállították.

Ott kiderült, hogy eltört a bokája, melyet végül hétfőn egy parmai klinikán műtöttek meg.

Az Aprillia keddi tájékoztatása szerint Savadori a remekül sikerült beavatkozást követően azonnal megkezdi a rehabilitációs kezeléseket, s amint lehetséges, visszatér a mezőnybe. A hétvégi, szintén Ausztriában sorra kerülő Osztrák Nagydíjon azonban még nem lesz ott.

Pedrosa sértetlenül megúszta a balesetet, és folytatta a viadalt a Red Bull Ringen, ahol végül a spanyol Jorge Martin diadalmaskodott.