Maradandó fogyatékosságtól tartott a világklasszis motorversenyző

2021.08.21. 15:18

Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának hatszoros győztese maradandó fogyatékosságtól tartott tavalyi súlyos kézsérülése után.

Féltem, hogy már nem lesz normális a karom. Októberben és novemberben nem tudtam normálisan mozgatni, nem voltam képes megtartani egy üveg vizet, és evés közben is erőlködnöm kellett" - nyilatkozta a spanyol versenyző.

A 28 éves Márquez az egész tavalyi szezont kihagyta, mert júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, eltörött a felkarja, amit megoperáltak, később azonban másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez. A harmadik orvosi beavatkozást tavaly december elején végezték el, mert a kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész, és a visszatérésére végül a mostani szezon harmadik futamán került sor. 

Márquez ünnepli a győzelmét a Német Nagydíj utánForrás: AFP/Ronny Hartmann

A júniusi Német Nagydíjat sikerült megnyernie, de jelenleg csak a 11. helyen áll és 122 pont a hátránya az éllovas francia Fabio Quartararóhoz képest.

A Hondával versenyző Márquez kijelentette, most már teljes mértékben arra koncentrál, hogy ismét a lehető legjobb formába kerüljön, mert hiányzik neki a győzelem érzése.
A motivációm nagyobb, mint korábban, mert pályafutásom során ez az első alkalom, amikor komoly nehézségekkel kell megküzdenem" - magyarázta.

A hatszoros világbajnok hangsúlyozta, az lenne a legegyszerűbb, ha felfüggesztené a versenyzést, és csak egy-két év múlva térne vissza, amikor újra késznek érzi magát, de ez nem az ő stílusa.

Ajánlataink