Társoldalunk:

Michelisz Norbert és Tassi Attila is pontszerző a WTCR első hungaroringi futamán

2021.08.22. 15:36

Két hazai versenyző, Michelisz Norbert és Tassi Attila is pontszerző helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Magyar Nagydíjának első futamát, vasárnap.

A 2019-ben WTCR-bajnok Michelisz (Hyundai) - aki a harmadik helyen zárta szombaton az időmérőt - a sorozat honlapjának eredményközlője alapján kora délután a hatodik helyen végzett, míg Tassi a 13. helyen zárt. A harmadik magyar pilóta, Boldizs Bence (Zengő Motorsport DA) a 17. helyen ért célba.

Az első versenyt a pole-ból rajtoló belga Gilles Magnus (Audi) nyerte meg a spanyol Mikel Azcona (Zengő Motorsport) és a francia Yann Ehrlacher (Lynk & Co) előtt. Magnus sokáig honfi- és csapattársával, Frédéric Vervisch társaságában diktálta a mezőny előtt a tempót, utóbbi azonban a hajrában a nagy küzdelemben lesodródott a pályáról, így a riválisok közül ketten is meg tudták előzni.

A verseny hetedik körében az időmérő legjobbja, a brit Rob Huff kiesést jelentő balesete miatt a biztonsági autóra is szükség volt, amely a 12. körig volt a pályán a 14 körös versenyben.