Kettős látásban szenved a világklasszis motorversenyző

Marc Márquez, MOTOGP
Marc Márquez az idény utolsó futamát is kihagyja
Vágólapra másolva!
Kihagyja a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi szezonzáró Valenciai Nagydíját a királykategória történetének egyik legjobbja, Marc Márquez.

A nyolcszoros világbajnok spanyol klasszis a legutóbbi, portugáliai versenyhétvégéről is hiányzott, mert a szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, azóta azonban kiderült, kettős látással (diplopia) bajlódik.

Marc Márquez az idény utolsó futamát is kihagyja Forrás: Red Bull Content Pool via AFP/David Goldman / Gold and Goose Photography / Red Bull Content Pool/David Goldman

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

"Nehéz pillanatok ezek. Dr. Sánchez Dalmau szemész meglátogatott és a vizsgálatok során kiderült, hogy kettős látásban szenvedek, akárcsak 2011-ben. Türelemre van szükségünk, de ha valamit megtanultam, az az, hogy pozitívan nézzek szembe a nehézségekkel. Köszöm a támogatásotokat! - írta a világklasszis motorversenyző a hivatalos Twitter-oldán.

Márquez az előző idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, az idei vb-n három futamon diadalmasodott, jelenleg hatodik a pontversenyben. A királykategóriában már eldőlt az első hely, a francia Fabio Quartararo (Yamaha) előnye ugyanis behozhatatlan a riválisok számára.