Vágólapra másolva!
Lavina temetett be több sízőt az ausztriai Salzburg tartomány Tamswegi járásában, ketten megsérültek, hárman pedig meghaltak - köztük a 19 éves motocross-versenyző, Rene Hofer.

Az osztrák vöröskereszt, valamint a hegyimentők szervezetének beszámolója alapján a sízők egy nyolcfős csoportja letért a kijelölt pályáról, és 4-5 méter mélyen maga alá temette őket a lavina. A mentők kettejüknek már csak az élettelen testét tudták kiásni a hó alól, egy harmadik sportoló pedig azt követően halt meg, hogy helikopterrel elszállították a klagenfurti kórházba.

„Hofer kétségkívül az egyik legvidámabb srác volt a pályán, mindig hatalmas mosollyal az arcán, aki fényes jövő előtt állt" - írta az Infront Moto Racing a junior világ- és Európa-bajnok osztrák versenyzőről.

Az osztrák Rene Hofer junior világ- és Európa bajnok volt a 85 köbcentis kategóriában Forrás: ktm_official/Instagram

„Renére nemcsak a tehetségének köszönhetően emlékezünk majd, de barátságos, kedves jelleme és mindig jelenlévő mosolya miatt is" - áll a Red Bull KTM moto GP versenycsapatának megemlékezésében.

Az utóbbi időben a lavinák átlagosan húsz ember halálát okozták évente Ausztriában. A koronavírus-járvány kezdete óta kevesebben vesztették így életüket, mert kevesebben is síztek, részben a pályák bezárása miatt.