Kiújult a kettős látása a nyolcszoros vb-győztes szupersztárnak

Horizontal, Marc Márquez
Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez speaks with a mechanic during the fourth MotoGP free practice session of the Spanish Grand Prix at the Jerez racetrack in Jerez de la Frontera on July 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Kiújult a kettős látása Marc Márqueznek, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriája hatszoros győztesének.

A 29 éves szupersztár vasárnap a idény második állomása, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, szerencséjére egy kisebb agyrázkódással megúszta az esetet, elővigyázatosságból azonban nem indult el a futamon.

Márqueznek kiújult a kettős látása Forrás: AFP/Javier Soriano

A Honda kiválósága most azt írta Twitter-oldalán, hogy a repülőn hazafelé tartva kellemetlenül érezte magát, Sánchez Dalmau szemészorvos pedig a hétfői vizsgálatok során megállapította, hogy kiújult a kettős látása, amivel először tíz évvel ezelőtt, legutóbb pedig az előző idény végén küzdött.

Márquez hozzátette, egyelőre nem tűnik súlyosnak a probléma, azonban most mindenképpen pihenésre van szüksége.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, kettős látással (diplopia) bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben viszont csak a hetedik helyen végzett.