Visszavonultatják minden idők egyik legjobb motorosának rajtszámát

Horizontal
Monster Energy Yamaha's Italian rider Valentino Rossi rides his bike during the Moto GP Czech Grand Prix at Masaryk circuit in Brno on August 9, 2020. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői bejelentették, hogy visszavonultatják a legendás Valentino Rossi 46-os rajtszámát a királykategóriában.

Az ünnepélyes ceremóniát az olasz versenyző szülőhazájában, a két hét múlva Mugellóban sorra kerülő versenyhétvégén tartják.

A 43 éves Rossi 26 szezont töltött el a sorozatban, kilenc világbajnoki címet nyert, ebből hetet a MotoGP-ben. Fantasztikus pályafutása során 235 futamon volt dobogós, 115 alkalommal annak felső fokára állhatott. A királykategóriában 199-szer volt dobogós, 89-szer első. Az olasz legenda 2016-ban még úgy nyilatkozott, ha egyszer eljön a visszavonulása ideje, ő bizony nem szeretné, ha visszavonultatnák a számát.

A MotoGP-pilóták közül korábban az amerikai Nicky Hayden (69) és Kevin Schwantz (34), az olasz Marco Simoncelli (58) és Loris Capirossi (65), valamint a japán Kato Daidzsiro (74) rajtszámát vonultatták vissza.