Kiss Norbert újabb szenzációs győzelme a Hungaroringen

KISS Norbert
Mogyoród, 2022. június 11. A győztes Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Európa-bajnokság második, magyarországi fordulója első versenyének eredményhirdetésén a Hungaroringen 2022. június 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A címvédő és háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert újabb rajt-cél győzelmet aratott a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló második fordulójában, vasárnap.

Az Eb-pontversenyt is vezető 37 éves szombathelyi pilóta szombaton ugyancsak rajt-cél győzelemmel kezdett az első futamon, majd a másodikon óriási balesetbe keveredett, amely a vasárnapi szereplését is kérdőjelessé tette.

Kiss Norbert az első futam után a harmadikon is pezsgőzhetett a Hungaroringen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az éjszaka folyamán aztán szerelőinek sikerült versenyképes állapotba hozniuk a kamionját, és Kiss megnyerte a vasárnapi időmérőt.

Kiss így a harmadik futamnak is az élről vágott neki, és a harmadik körtől kezdve jelentős távolsággal a 13 kamiont felvonultató mezőny élén haladva nyerte a 11 körös viadalt, majdnem tíz másodperccel cseh Adam Lacko, és több mint 16 másodperccel a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn előtt.

A kamion Eb - Super Racing Festival keretében zajló - magyarországi fordulójának negyedik futamát 15.20 órától rendezik.