Hatalmas balesetet szenvedett a finn raliversenyző - videó

auto-rally Horizontal
Finnish rally team driven by Kalle Rovanpera and navigated by Jonne Halltunen plough through deep dust through a wooded section in their Toyota GR Yarisduring the Kedong section of The Safari Rally Kenya 2022, the 6th round of the FIA World Rally Championship, in the lakeside town of Naivasha on June 24, 2022. - Former world motor rally champion Sebastian Loeb retired from the Safari Rally in Kenya with engine trouble, making a second successive early exit to his selective WRC campaign. World rally championship series leader Kalle Rovanpera of Finland took advantage to move into the overnight lead going into Saturday's third day (Photo by Tony KARUMBA / AFP)
Vágólapra másolva!
A finn Kalle Rovanpera előbb megnyerte az Ypres Rallye első szakaszát, majd egy óriásit bukott. Hideg gumikkal indult neki a második szakasznak és ez végzetes hibának bizonyult.

A balesetben senki sem sérült meg. Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a következőket mondta: "Nagy ütést kapott az autó eleje, majd ezt követően jött a borulás, és ha van borulás is, akkor már jobb a helyzet. Egy sérülés sokkal inkább bekövetkezhet egy hirtelen megállás után, borulásnál van az autónak ideje kiforogni magát. A baleset felvételén az látható, hogy alulkormányozoptt lesz az autó és szélesre megy, egy jön az árok, ahol megakadt az autó és következett a borulás."