Vágólapra másolva!
Öt magyar duó, köztük apa-fia, valamint női versenyző is indul a hétvégi Barum Rallyn Csehországban. Az idei rali Európa-bajnokság hetedik futamaként rendezik meg a nagy múltú versenyt, melyen több mint kétszáz kilométer vár a mezőnyre a gyorsaságikon.  

A rutinos Herczig Norbert és Ferencz Ramón indulása a csehországi futamon nem annyira meglepő, az már annál inkább, hogy a pilóta fia, Herczig Patrik is ott lesz a mezőnyben navigátorával, Varga Kristóffal. Rajtuk kívül László Zoltán és Bán Viktor, valamint Csomós Miklós és Nagy Attila, és a legeredményesebb magyar női autóversenyző, Vogel Adrienn is indul navigátorával, Maricsek Miklóssal.

A HUMDA Academy versenyzőpárosa, Csomós Miklós és Nagy Attila már harmadszor indul a Barumon, mely Közép-Európa egyik legpatinásabb versenye. A legendásan nehéz pályák mellett hagyományosan rengeteg a magyar szurkoló is a helyi ralifanok mellett. Csomóséknak ez az első év a rali-Eb-n, a Barum viszont nem idegen számukra.

Csomós Mixiék készen állnak a kihívásra, top10-be várják magukat Forrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

„A pályákat valóban ismerjük, '18-ban sok fűnyírásunk is volt, azt nem szeretném megismételni.

A mezőny nagyon erős, sok hazai versenyző indul, akik szeretnének bizonyítani, de az Európa-bajnokságon minden verseny ilyen. Viszont lesz egy cseh ellenfelünk, Dominik Stritesky, aki szintén Skoda Fabiával és Hankook gumival indul. Nagyon erős fiatal versenyző, jó összehasonlítási alap lesz.

Csomós Miklós és Nagy Attila új autóval is helytállna Forrás: Origo

Mindent egybevetve, most is a 8–10. hely köré várom magunkat.

Idén az a célunk, hogy minden versenyen végigmenjünk, minél több tapasztalatot szerezzünk, úgyhogy most is ez lebeg a szemünk előtt" - nyilatkozta Csomós Miklós.

Vogel Adrienn idén az Eb-kategórián kívül, Rally4-ben és a női rangsorolásban indul navigátorával, Maricsek Miklóssal. A Roger Racing Team versenyzői egynapos teszttel készültek a köztudottan kihívásokkal teli csehországi pályákra.

Vogel Adrienn nemcsak a női értékelésben, hanem a férfiak között is bizonyítani szeretne Forrás: Foto Jan Smerda

"Sajnos egy technikai hibával kezdődött a teszt, az autó egyszer csak megállt alattunk. Csapatunknak, az Orsák Rally Sportnak sikerült gyorsan megtalálnia a megoldást, így a nap második felében már igazán jókat mentünk, sikerült jó beállításokat találni. Természetesen izgatottak vagyunk, ez hagyományosan egy nagy presztízsű verseny, ahol mindig fantasztikus a hangulat, rengeteg szurkoló és köztük sok magyar is kijön a gyorsaságikra.

Vogel Adriennt idén új navigátora, Maricsek Miklós irányítja Forrás: Roger Racing Team

Mindent megteszünk a lehető legjobb eredményért. Mint mindig, most is kemény mezőnyben indulunk,

a női értékelésben szinte az összes eddigi ellenfelem indul, úgyhogy különösen fontos számunkra, hogy jól szerepeljünk"

- árulta el Vogel Adrienn.

A csehországi Barum Rally hivatalos rajtceremóniája pénteken délután négykor kezdődik Zlínben. Szombaton és vasárnap egyaránt hat-hat gyorsaságit kell teljesíteniük a résztvevőknek