"Ha ezt én csináltam volna, már gyilkosnak neveznének" - kifakadt a motoros az életveszélyesen manőverező riválisára

2022.10.22. 12:23

A gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) Maláj Nagydíjának első szabadedzésén a pályáról kisodródó Pol Espargaró rendkívül balesetveszélyes módon tért vissza a pályára, így Johann Zarco reakcióján is múlt, hogy nem történt nagyobb baj az incidensből.

A sepangi pálya nyolcas kanyarjának kijáratánál történt manőver miatt a spanyol versenyzőt háromrajthelyes büntetéssel sújtották, ám a francia riválisa ennek ellenére nem volt elégedett a történtek után.

„Ez nagyon közel volt. Láttam, hogy szélesre veszi [a kanyart], de nem számítottam rá, hogy így tér vissza. Ez éppen egy olyan kör volt, amelyet próbáltam minél gyorsabban teljesíteni, ezért el kellett vennem a gázt, hogy elkerüljem [az ütközést] – mondta Zarco. – Nem hunyhatunk szemet ezen a dolgon, mert tudom, hogy ha ezt én csináltam volna, már gyilkosnak neveznének. Eléggé meg is voltam ijedve."

Espargaró is dühös volt a történtek miatt, ám ő azért, mert túlzónak ítélte meg a büntetését. A Honda spanyol versenyzője szerint ugyanis az lett volna az igazán balesetveszélyes, ha nem tér vissza a pályára, mert akkor már a füvön kellett volna motoroznia.

„Elég dühös vagyok. Ha valaki csak a képet nézi meg, biztosan jogosnak tartja a büntetést, de megvolt az oka, hogy miért mentem vissza olyan gyorsan a pályára – dühöngött Espargaro, aki azért is mérges volt, mert a versenybírók meg sem akarták hallgatni az ő álláspontját. – [A bukótér] azon részén még zöld felfestésnek kellett volna lennie, ahogy a világ összes pályáján, de itt valamiért fű volt, azt pedig el kellett kerülnöm, ezért találkoztam Johannal."

A Maláj Nagydíjon azóta az időmérőt is megrendezték, amelyet Jorge Martín nyert meg, míg a világbajnoki címért harcoló triónak nem sikerült jól a kvalifikáció. A vb-éllovas Francesco Bagnaia a 9., Aleix Espargaró a 10., míg a címvédő Fabio Quartararo a 12. helyről rajtolhat majd el a szezon utolsó előtti futamán.

Ajánlataink