Fontos bejelentést tettek Herczig Norberték

2022.12.21. 19:28

Jövőre a ralivilágbajnoki sorozat második vonalának számító WRC2-ben indul Herczig Norbert és Ferencz Ramón.

A négyszeres magyar bajnok kettős öt Európa-bajnoki szezon után döntött úgy, hogy egy szinttel feljebb is szerencsét próbál. Herczigék minden évben az összesített Eb-pontverseny legjobb tíz helyezettje között voltak, három viadalon végeztek a dobogón. Tavaly egy világbajnoki futamon, a Portugál-ralin is elindultak, akkor még az ERC-felkészülés részeként.

El sem tudom mondani, mennyire izgatottak vagyunk, mióta meghoztuk a döntést. Nem volt könnyű, mert számtalan szempontot kellett mérlegelnünk, de végül arra jutottunk, hogy a világbajnokságon folytatjuk. Ugyanazzal a megközelítéssel indulunk, mint az ERC-szereplés kapcsán, legalább hároméves programmal tervezünk. 2023-ban nem lesz eredménykényszerünk, az első évben a pályákat és a közeget akarjuk megismerni. Az biztos, hogy Skoda Fabiával versenyzünk majd, és jelen pillanatban öt-hat futam szerepel a naptárunkban" - idézte Herczig Norbertet a csapat honlapja.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón indulnak a 2023-as világbajnokságonForrás: srth.hu

A páros a Horvát-ralin kezdi meg a szezont áprilisban, majd a Portugál-ralin, a Szardínia-ralin, az Akropolisz-ralin és a Közép-Európa-ralin szerepel biztosan, a csapat ugyanakkor "gőzerővel dolgozik azon, hogy megteremtse a hátteret ahhoz, hogy további egy vagy két futamon részt tudjon venni".

A 2023-as rali-világbajnokság 13 futamból áll. Az európai versenyek mellett Mexikóban, Kenyában, Chilében és Japánban rendeznek versenyt. A WRC2 kategóriában a nevezők maximum hét fordulóban indulhatnak, ebből a legjobb hat eredményt veszik figyelembe a szezon végén.