Ripityára törte autóját, feladta a Dakart a négyszeres győztes - videó

TOPSHOTS Horizontal PARIS DAKAR RALLY DESERT SAND DUNE ACCIDENT-SPORT
Audi's hybrid driver Carlos Sainz of Spain and co-driver Lucas Cruz of Spain walk around their car after a crash during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Ha'il and Al Duwadimi, Saudi Arabia, on January 6, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A kilencedik szakasz rajtja után balesetet szenvedett a Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol kettős kedden a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralin, a négyszeres Dakar-győztes pilótát kórházba kellett szállítani, így az Audi párosa feladta a versenyt.

A szervezők közleménye szerint a szakasz ötödik kilométerénél a páros versenyautója orral ért földet egy dűne mögött, felborult, Sainz pedig mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért helikopterrel a rijádi kórházba vitték. A navigátor komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

A 60 éves Sainz először még meg akarta várni a műszaki segítségnyújtást, és folytatni szerette volna a Dakart, később azonban fájdalmai miatt letett erről.

A kétszeres ralivilágbajnok, a Dakaron legutóbb 2020-ban győztes Sainz idén az első szakaszt megnyerte, két napig vezetett is az összetettben, de ezt követően különböző okokból egyre hátrébb szorult, s mostanra már nem volt versenyben az összetett sikerért.