Brutális balesetet szenvedett a világbajnok motorversenyző - videó

moto-prix Horizontal
KTM Spanish rider Pol Espargaro rides during the second free practice session of the MotoGP Portuguese Grand Prix at the Algarve International Circuit in Portimao on March 24, 2023. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) szezonnyitó hétvégéjének második szabadedzése a tervezettnél majdnem egy órával tovább tartott, részben a Moto2-es világbajnok Pol Espargaró óriási balesete miatt.

A Portugál Nagydíj pénteki nyitónapjának második edzéséből 14 perc volt hátra, amikor a 10-es kanyarban a spanyol versenyző alatt megbicsaklott a KTM.

Espargaró leesett a motorjáról, majd a kavicságyon átcsúszva többször is szaltózott, mielőtt a falnak ütközött. A 31 éves motorversenyzőt hosszan ápolták a pálya mellett, majd mentőautóval a helyi kórházba szállították.

A MotoGP orvosa, Angel Charte elárulta, hogy Espargaró mindvégig eszméleténél volt, és ugyan eltörött az állkapcsa és az egyik gerinccsigolyája, tudja mozgatni a végtagjait, így

elsősorban a tüdejének zúzódása miatt kell aggódni.

A második edzést körrekorddal a szintén KTM-es Jack Miller nyerte. A Portugál Nagydíj szombati napján már az időmérőt és az idén debütáló sprintfutamot is megrendezik.