Vágólapra másolva!
Egervári Sándor edző elmondása szerint még a bajnoki rajt előtti pillanatokban is változhat a Dunaferr labdarúgócsapatának kerete. Az elmúlt bajnokság ezüstérmese jelenleg tizenöt mezőnyjátékossal készül az Újpest elleni bajnoki rajtra. Az év edzőjének választott újvárosi trénert a felkészülés hajrájában kérdeztük a rövid felkészülés tapasztalatairól.

"Nincs lezárva a keret, még az is lehet, hogy az Izraelben próbálkozó Salamon és a Salzburggal edző Rósa bármelyik pillanatban betoppan. Úgy tudom, Salamon szerződése nem jött össze, s a legutóbbi információim szerint Rósát sem igazolja le a Salzburg" - nyilatkozta Egervári Sándor.

- Ettől eltekintve minőségi játékosokat igazoltak.
- Az erősítésekkel teljes mértékben elégedett vagyok, olyan labdarúgók kerültek hozzánk, akik lendíthetnek a csapaton. Nem tagadom viszont, hogy 3-4 futballistára szükség lenne e keretben. Ennek érdekében közel 10 játékosról folytattunk megbeszéléseket, de a tárgyalások zátonyra futottak, s nem a mi hibánkból.

- A kiszemeltekkel nem tudtak szót érteni?
- Egyáltalán nem. Példaként Balaskó Iván esetét hozom fel, akit szívesen látnék a csapatban, de az MTK még a kölcsönadásról sem akar hallani, ugyanakkor nem számít a játékosra.

- Kabát Péter ,ahogy érkezett, úgy el is ment. Dunaújvárosból igazolt Törökországba úgy, hogy egy percet sem játszott Dunaferr-mezben. Sajnálja, hogy elment ,vagy eleve nem számolt vele?
- Benne volt a szerződésében, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén mehet. Ez tény. Az is tény, hogy sajnálom, hogy nem játszik, vele erősebbek lennénk. Csupán megérzés, de azt hiszem, a mi útjaink még összefutnak itt Dunaújvárosban.

- Ha kevés a kész játékos, akkor miért engedték el Pompert?
- Itt a városban mindenki tudja, hogy Tibi kaszinózik. Továbbmegyek: szerintem rabja ennek a szenvedélynek. S mivel a kaszinóban nem mindig nyer az ember, számtalan embernek adósa a szűkebb és a tágabb környezetéből egyaránt. Nem nézhettem tovább, hogy olyan játékos van a csapatban, aki fűnek-fának tartozik.

- Rendhagyó felkészülést hagyott maga mögött az együttes - ha egyáltalán fel lehetett készülni ez alatt a rövid idő alatt.
- Pihenni nem volt idő, pedig ez is a felkészülés fontos fázisa. Nem tudtunk megfelelően játékosokat tesztelni, kiválasztani, ami pedig az átigazolás alapvető feltétele. S ha tovább megyek, a felkészítésre s az újak beillesztésére sem volt idő.

- A Dunaferr tavalyi sikeresnek mondható kupaszereplése visszaütött a bajnokságban, igaz, ezt ön bekalkulálta a csapat teljesítményébe. Most is tervezhető a hullámvölgy?
- Azt már a felkészülés - amit még véletlenül sem neveznék alapozásnak - elején láttam, hogy rendhagyó helyzetben vagyunk, s ez a bajnokság közben visszaüthet. Hogy mikor? Ha ezt tudnám, lehetne erre készülni. Most azt mondom, hogy októberre, novemberre várom a hullámvölgyet, de egy bizonytalansági tényező azért van: nem kipihent szervezetű labdarúgókkal kezdtük a munkát. Ez ott üthet vissza, hogy a nemzetközi kupaszereplés következtében többször lépünk pályára, s így a kizsigereltebb szervezet sérüléssel válaszol az igénybevétel megnövekedésére. Ha nem örülök is neki, tudomásul veszem, hogy nem vagyunk egy Bayern München, ahol akár 30 futballista kész a játékra.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)