Vágólapra másolva!
A pozsonyi Új Szó információi szerint a Ferencváros labdarúgó-együttese végleg megegyezett két szlovák válogatott labdarúgóval. A szerződések értelmében Tibor Jancula (Slovan Bratislava) és Igor Szukalek (Drnovice) kettő, illetve egy évig a zöld-fehér bajnokcsapatot erősíti.

Pénteken késő este Pozsonyban tárgyalt Tibor Jancula leigazolásának ügyében Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója. Maratoni tanácskozás után végül a Fradi vezetőjének sikerült megegyeznie a Slovan vezérkarával, a 32 éves csatár átigazolásában. Jancula az orosz Vlagyikavkaz ajánlata helyett a Ferencvárost választotta.

A bajnoki rajton felbukkant az Üllői úti stadionban Igor Szkukalek, a Drnovice labdarúgója is.

"Már úgy tűnt, nem igazolok a Fradihoz. Aztán váratlanul pénteken este felhívtak, hogy másnap legyek Budapesten. A ZTE elleni mérkőzést követően tárgyaltam a zöld-fehér vezetőkkel, gyorsan megállapodtunk: egy évig vendégjátékosként a Ferencvárosban futballozom. Először úgy volt, hogy egy-két meccsen kipróbálnak, ám Csank János mester szólt, hogy jól ismer, nincs szükség semmiféle tesztelésre. Így kedden reggel kell jelentkeznem az első edzésen. Megtiszteltetésnek tartom, hogy felfigyelt rám a legpatinásabb magyar klub, amely hamarosan Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik. Nem tagadom, anyagilag is jól jártam" - jelentette ki a 24 esztendős bal oldali középpályás. A lap értesülései szerint az FTC 100 000 márkát fizet a Drnovicének a 12 hónapos vendégszereplésért.

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

Hitelből erősíthet a Ferencváros