Vágólapra másolva!
Ahogy telnek a napok, úgy bukkan fel újabb és újabb név az Újpest labdarúgócsapatánál. A korábban még anyagi gondokkal küszködő klub vezetése ráadásul nem is "kishalakra" vadászik, a listán ugyanis öt légiós mellett három külföldi válogatott játékos is szerepel. Egyelőre csupán a jugoszláv Poljakovicot és a román Frunzát szerződtette a klub.

A jugoszláv Dejan Poljakovic legutóbb a szabadkai Szpartakot erősítette. A klub 2000-ben esett ki az első osztályból, Poljakovic pedig olyan ismert játékosokkal alkotott csatárduót, mint az egykori ferencvárosi sztár, Zoran Kuntic, vagy a Kispesten is megfordult Puhalak Antal.

A román Danut Frunza az 1999-2000-es szezonban már belekóstolt a magyar élvonalba, akkor a Diósgyőr színeiben 16 meccsen 1366 percet töltött a pályán, és 8 gólt, valamint 2 gólpasszt jegyzett. A Petrolul és a Resita csapatában megfordult csatár legutóbb a Craiovában futballozott, ám hiába próbálkozott Egerben és Debrecenben, nem kellett. Az Újpestnek igen, így Diósgyőr után ismét egy csapatban szerepelhet a szlovák Kunzóval.

Lássuk a lehetséges érkezőket! Az új szezon első igazolásának Balla Béla ígérkezett, aki a pozsonyi Új Szóban többször is úgy nyilatkozott: boldog, hogy végre megegyezett a lila-fehérekkel. Nos a Trnava (Nagyszombat) játékosa lehet, hogy nem jön a Megyeri útra, így szomorkodhat, amiért januárban nem fogadta el a cseh Brno ajánlatát.

A nigériai bajnokcsapat, a Rangers két futballistája, Oleron Okechukwu és Yaro Ardu Yaro nem érkezett meg, az afrikai mentalitást ismerve, lehet, hogy nem is jönnek.

És ami az ígért "nagyhalakat" illeti! A 30 esztendős cseh René Wagner (180 cm, 76 kg) igazi kiugrását Carsten Janckernek köszönheti, az ő helyére igazolta ugyanis a Rapid Wien. A cseh Boby Brnóból érkező csatár első évadjában 29 meccsen szerzett 21 góljával osztrák gólkirály lett, 135 Bundesliga-meccsén összesen 59 gólt szerzett. Nem véletlen, hogy az osztrák Kurier 1997-ben Az év játékosának választotta. Remek formája révén bekerült a válogatottba is, amellyel az 1996-os kontinensviadalon ezüstérmet szerzett.

A perui Dario Muchotrigo jelenleg is tagja hazája válogatottjának, balszerencséjére a csapat már kiesett a Copa Americán. A teljes nevén Darío Teodoro Muchotrigo Carrillo névre hallgató színes bőrű védő 31 esztendős, korábban a perui Alianza Lima, illetve a mexikói UAG és a Juan Aurich játékosa volt. Jelenleg a görög Ionikoszt erősíti. A válogatottban eddig 34 mérkőzést játszott.

Az albán válogatott alapemberére, Nevil Dedére az FK Tirana magyarországi "turnéja" során figyelt fel a klub. A 26 éves védő szerződtetése egyelőre kétséges, csakúgy mint honfi- és klubtársa, Fortuzi ferencvárosi kontraktusa.

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

Dunaferrt vert, Tokodyt mentett az Újpest

Ajánlat:

UTE