Vágólapra másolva!
Nem csak továbbjutást, de idegenben is győzelmet vár a DVSC-től a csapat vezetőedzője a csütörtöki, moldáv FC Nistru Otaci elleni UEFA Kupa-mérkőzés visszavágóján. Pajkos János optimizmusát a két héttel ezelőtti, hazai pályán elért 3-0-s sikerre alapozza.

A DVSC kezdőcsapata több helyen is változik az elmúlt hetekhez képest. Radojicsics és Bajzát sérülés miatt el sem utazott Moldáviába, az eddig remek formában védő Balogh János pedig csak a kispadon kap helyet. A Loki kapuját ezúttal az Újpesttől igazolt Bíró Szabolcs őrzi. Pajkos János elmondta: Bírónak előbb-utóbb mindenképpen bizonyítási lehetőséget akart adni. Balogh teljesítményével semmi problémája nincs, de úgy véli, a fiatal kapusra ráfér egy kis pihenés, de tervei szerint a hét végi, Kispest elleni meccsen újra ő áll majd a DVSC kapujában.

És még egy változás: visszakerül az együttesbe Vadicska Zsolt. A csapatkapitányt az utóbbi mérkőzésekről azért hiányzott, mert a szakvezetés úgy ítélte meg, hogy feltöltődésre van szüksége.

"Ugyanazt kell játszanunk idegenben is, mint amit itthon játszottunk, annyi különbséggel, hogy ellenfelünknek támadnia kell, így mi nyugodtabban szőhetjük akcióinkat. Az Otaci különösebb meglepetést nem igen tartogat a számunkra, a moldávok minden bizonnyal most is a kiválóan fejelő középcsatárukat keresik majd a labdákkal" - vázolta a taktikát Pajkos János.

A tréner szerint - amennyiben mindenki betartja az utasításokat - nem csak továbbjuthat, de Kisinyovban is győzhet a Loki. A mérkőzést egyébként azért nem Otaci-ban rendezik meg, mert az ottani stadion alkalmatlan nemzetközi találkozók lebonyolítására, többek között nincs villanyvilágítás.

A DVSC tervezett kezdőcsapata: Bíró - Kovács N., Kuttor, Hanák - Böőr, Vadicska, Alekszics, Szatmári - Shketiani - Majoros, Tiber. Az összecsapás magyar idő szerint csütörtökön 19 órakor kezdődik.

Takács Tibor

Korábban:

A DVSC nyugodtan, a Dunaferr sérültek nélkül várja a visszavágót

Biztos debreceni győzelem

Ikszelt a Dunaferr Cipruson