Vágólapra másolva!
Amikor tavaly a Dunaferr ellen az "év öngólját" rúgta, talán még maga sem hitte, hogy fél év elteltével a Megyeri út ünnepelt sztárja lesz. Tokody Tibor, az Újpest labdarúgója nyolc forduló után öt góljával csapata legeredményesebbje, teljesítményével többen már-már a válogatottba követelik. Edzője, Kisteleki István szerint nyugati bajnokságban is megállná a helyét.

Fotó: SZTÁR Sport
Edzője szerint egy igazi nagy-
csapatban is megállná a helyét
- Melyik az Újpest igazi arca?

- Kisteleki István a bajnokság előtt a 4-6. helyre jósolta az Újpestet. Te mit vársz a csapattól?
- Nagyon remélem, hogy ott leszünk az első háromban, és a régi Újpesthez méltóan szerepelve kiharcoljuk a nemzetközi kupaszereplést. Az idei együttes jobb is mint a tavalyi, mert a csapat egységesebb, egymásért játszunk.

- Tavaly inkább a középpályán játszottál, idén a csatársorban: melyik az igazi posztod?
- Az biztos, hogy támadó szerepkörben szeretek igazán játszani.

- Eddigi öt gólod neked is meglepetés?
- Számítottam rá, hiszen a helyzeteim tavaly is megvoltak, csak nem rúgtam be őket. Az öngólom emléke még él bennem, azt nem lehet kitörölni, örökre megmarad, ám nem azzal kelek és fekszem, a játékban nem befolyásol.

- Ki volt gyerekkori példaképed?
- Thomas Brolin az 1994-es vb-n szerepelt svéd csapatból. Az első futballélményem is a világbajnoksághoz kapcsolódik, ahol a svédek mellett a brazilok játéka tetszett nagyon.

- Kit tartasz a legjobb játékosnak?
- Itthon Dvéri Zsoltot, mert technikás, erőszakos, jó rúgótechnikájú játékos. A külföldi helyzet szinte hétről hétre változik, de az elmúlt egy-két évet tekintve Rivaldo nyújtja a legjobb teljesítményt.

- Mit szólsz az Amerika elleni terrortámadáshoz?
- Óriási tragédia. Az anyagi kárt emlegetik, pedig az a legborzasztóbb tanulsága, hogy nemcsak a híres emberek, hanem minden ártatlan, hétköznapi ember ki van téve a fanatikusok támadásának.

Kisteleki István, az Újpest csapatának edzője tökéletesen elégedett játékosa teljesítményével, úgy érzi, az idei idény meghozza számára az igazi kiugrást: "Amikor 2000 nyarán Újpestre kerültem, senki sem számolt úgy Tiborral, hogy kimagasló játékos lehet. Hogy őszinte legyek, én magam sem - csak látva a nagyon megbízható és magas szintű edzésmunkáját gondoltam arra, hogy lehetőséget kell neki biztosítani. Az igazi változást a mostani idény hozta meg számára. A keret egészséges vérfrissítésen ment át, a magukért játszó labdarúgókkal szemben most a csapatemberek, az összetartozás jellemzik az együttest, s ez Tibor igazi közege. Fizikálisan különben is kifogástalan állapotban van, e téren szerintem túlzás nélkül komoly nyugat-európai klubokban is megállná a helyét, rengeteget fut, erős, gyors, és még véletlenül sem szidná a társait, mindig csak buzdítja őket. Mondhatnám, milyen nagyszerű húzás volt a részemről, hogy a csatársorba állítottam, de hát az első meccsen bal oldali középpályás, a másodikon pedig jobbhátvéd volt, csak utána próbáltam ki csatárként, ami, úgy tűnik, bevált. Most azt merem róla mondani, sokra viheti, ám csak akkor, ha nem felejti el, honnan indult, s mindig azt szem előtt tartva készül."

Novák Miklós

Korábban:

Újpesti gólzápor a Kispest ellen