Vágólapra másolva!
Több mint ötezren köszöntötték vasárnap az Üllői úton a 60. születésnapját ünneplő egykori 75-szörös labdarúgó-válogatott, európai Aranylabdás (1967) Albert Flóriánt.

A klub által rendezett ünnepség azzal kezdődött, hogy a "császár" 60 volt játékostársa, tisztelője, barátja 11-est rúgott - üres kapura. A próbálkozók között volt a Ferencváros holland és ukrán vezérszurkolója éppúgy, mint az egykori társak közül Novák Dezső, Szűcs Lajos, Szőke István, az edző Vincze Géza és Dalnoki Jenő, s a család képviseletében az ünnepelt fia, ifj. Albert Flórián.

A büntetők után sorban köszöntötték fel Albert Flóriánt a gálára érkezett vendégek, így a Ferencváros nevében Furulyás János elnök, a MOB képviseletében Aján Tamás főtitkár, az MLSZ részéről Berzi Sándor főtitkár adta át ajándékát, a Magyar Labdarúgó Ligát pedig Muszbek Mihály igazgató képviselte. A legnagyobb taps a futball-legendát, Puskás Ferencet köszöntötte, aki szintén kezet rázott Albert Flóriánnal. Felolvasták a Bayern München elnöke, Franz Beckenbauer köszöntő sorait, s átadták ajándékát, egy Albert Flórián nevével ellátott 9-es számú Bayern München mezt.

A gála a mai FTC és az 1995-ben Bajnokok Ligájában szerepelt gárda mérkőzésével zárult. A találkozó végeredménye 4-4 lett. Az egykori sikercsapatban pályára lépett többet között Hajdu Attila, Telek András, ifj. Albert Flórián, a volt profi ökölvívó világbajnok Kovács István, Simon Tibor és Vincze Ottó, a mai együttesben pedig ott volt a pályán Szűcs Lajos kapustól kezdve az idegenlégiós Jovicig a teljes bajnoki keret. A kezdőrúgást a három Albert Flórián - az ünnepelt, a fia és az unokája - végezte el, a gólokat pedig Kovács István (2), Zavadszky, Vincze O., illetve Jovic, Szabó T. (2-2) lőtték.

A gála zárásaként az ünnepelt óriási tortát vett át a pálya közepén.

Korábban: