Vágólapra másolva!
Meglepően simán nyert a DVSC együttese az Újpest ellen a Borsodi Liga kilencedik fordulójában. A Loki közönségszórakoztató játékot mutatott be, és 2-0-s félidőt követően 4-0-ra verte a lilákat.

Labdarúgó NB I., 9. forduló:

Debrecen-Újpest 4-0 (2-0)
Debrecen, 6000 néző, V: Bukovics
Debrecen: Balogh - Vadicska, Kuttor, Plókai, Szatmári - Böőr, Majoros, Sketiani - Bajzát (Aleksic, 80.), Tiber (Ulveczki, 84.), Nenadic (Radojicic, 83.)
Újpest: Posza - Medgyesi, Szélesi (Korolovszky, 58.), Tamási, Pető - Erős, Kunzo, Galaschek (Herczeg, 58.), Lőw - Vagner (Poljakovic, 79.), Tokody
gól: Nenadic (5.), Plókai (45.), Tiber (60.), Böőr (66.)
sárga lap: Szatmári (7.), Sketiani (42.), illetve Tokody (62.), Lőw (83.)

6. perc: Vezetést szerzett a DVSC. Tiber jobb oldali beívelését Nenadic 6 méterről egyből a kapuba vágta (1-0).

43. perc: Jobb oldali szögletrúgást követően Plókai ugrott a legmagasabbra, fejese centiméterekkel suhant el a felső léc fölött.

44. perc: Bajzát a jobb szélen az alapvonalig cselezgetett, majd visszagurított a középen érkező Böőr elé, aki 13 méterről kapásból tüzelt, a labda pedig súrolta a felső lécet.

45. perc: Növelte előnyét a hazai együttes. Plókai 30 méterről, szabadrúgásból bődületes gólt lőtt, a labda a felső kapufáról vágódott a gólvonalon túlra, Posza mozdulni sem tudott (2-0).

60. perc: Újabb gól szereztek a debreceniek. Shketiani bal oldali beadását követően Tiber 4 méterről csúsztatott a hálóba (3-0).

67. perc: Negyedszer is bevették a piros-fehérek a lilák kapuját. Egy kényszerítő után Böőr lépett ki a védők között, betört a tizenhatosra, és 12 méterről ballal a bal alsó sarokba bombázott (4-0).

A papírforma alapján kiegyenlített küzdelemre, sőt némi újpesti fölényre számítottak a szurkolók, ám kellemesen csalódtak, legalább is a hazai drukkerek. A DVSC szinte "lefocizta" a pályáról az Újpestet, a debreceniek akkor kerültek helyzetbe, amikor akartak, ellenben a vendégek a kilencven perc alatt gyakorlatilag egyetlen valamirevaló lehetőséget sem tudtak kialakítani. A hazaiak ilyen arányú sikere is teljesen megérdemelt, sőt ha kicsivel jobban koncentrálnak, nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Pajkos János: "Egy ilyen győzelem után elégedett lehet az edző, természetesen így vagyok ezzel én is. Három csatárral játszottunk, és ez meglepte az Újpestet."

Kisteleki István: "Gratulálok a DVSC-nek, teljesen megérdemelten győzött."

Takács Tibor

Korábban: