Vágólapra másolva!
Nem túlzás: még mostanság is a csütörtökön este remekül futballozó Debrecen együtteséről beszélnek a sportág honi kedvelői. Méghozzá joggal, hiszen a Bordeaux-ban elszenvedett 5-1-es vereség után a "Loki" a 66. percben már 3-0-ra vezetett, ezzel a frászt hozta a francia sztárokra, az UEFA Kupa találkozó visszavágóján, igaz, a vége 3-1 és kiesés lett, de legalább kellemes 90 percet szereztek híveiknek a hajdúsági játékosok. Közülük a franciákat két találattal sokkoló Kerekes Zsomborral beszélgettünk, aki négy hónapos eltiltás után lépett a pályára Bordeaux-ban, a góllövéshez pedig a debreceni visszavágón tért vissza a center.

- A kinti 1-5 után akadt valaki a csapatból aki őszintén hitt még a továbbjutásban?

- Gondolom 3-0 után viszont már karakánabb terveket is szőttek...
- Valóban, hiszen volt még hátra 24 perc, s ha lövünk még egy gólt, mi megyünk tovább. Ekkor azonban kiütközött a rutintalanságunk. Talán ha ebben az időszakban egy kicsit megtartjuk a labdát, még riadtabbak lettek volna a franciák, ám mentünk előre, a szíve hajtotta a társaságot. Sajnálhatjuk, hogy nem sikerült a bravúr, ám szégyenkezni abszolút nincs okunk, mert ezúttal tényleg az egész csapat remekelt.

- A francia profikon mennyire látszott az ijedtség?
- Nagyon, mivel nem is titkolták, meglepte őket a jó teljesítményünk. 3-0 után a pályán és a kispadjuknál is elkezdtek rohangálni, de azért mégiscsak rutinos profik, mivel nem sokáig engedtek bennünket álmodozni. Hozzátenném, a Bordeaux labdarúgói háromgólos hátrányban is megőrízték higadtságukat, ekkor is sportszerűen harcoltak.

- A vendégek közül kit tudna kiemeleni?
- Mindenképpen Dugarryt, aki világbajnok létére végig szimpatikusan viselkedett, ráadásul klasszis futballista. Élmény volt közelről látni laza, ám tudatos megoldásait.

- Melyik a Debercen igaz arca, a Bordeaux elleni visszavágón, vagy a bajnokság elején tapasztalt?
- Remélem az utóbbi, hiszen idő kellett míg az új játékosok beépülnek a csapatba, most már viszont kezdünk összeállni. Ráadásul ez a közönség megérdemli a sikert, hiszen a "Loki" szurkolók csütörtökön is akkora pluszt jelentettek a csapatnak és olyan hangulatot teremtettek a lelátókon, amire Magyarországon kevés helyen van példa.

Bánki József

Korábban: