Vágólapra másolva!
A Hivatásos Labdarúgó Alszövetség gazdasági ágazatként, a szórakoztató ipar részeként tekint a válságban lévő futballra, de a válság nem kezelhetetlen. Az alszövetség Demján Sándor elnök és Muszbek Mihály gazdasági igazgató vezetésével működik, a munka gyakorlati részét Muszbek végzi - ő lesz az [origo] Társalgójának vendége csütörtökön.

Fotó: SZTÁR Sport
Asztalmenti foci

Sportot szerető ember, tízéves korában nagymamájánál vidéken reggel hétkor másfél kilométert gyalogolt, hogy a faluba érkező egyetlen sportnapilapot megvásárolja. Sportolóként kézilabdázott, sportvezetőként betöltötte a kézilabda-szövetség alelnöki tisztét. Lánya kadett kosárlabdázó magyar bajnok, fia junior bajnok fallabdázó.

A korábban több milliárd forintos forgalmat bonyolító cégek elnöke a saját presztízse, a szakma előtti elismertség miatt vállalta a megbízatást. Az ingatlanprojektek megvalósításához hasonlítja a magyar futball üzleti alapú átszervezését. A tévés jogok értékesítése mellett a tervei között szerepel a kereskedelmi és reklámjogok értékesítése. Szeretné elérni, hogy valamennyi pályán ugyanazon a helyen ugyanannak a cégnek a reklámtáblája legyen látható. A labdarúgásban vezető szerepet betöltők szakmai szintjének kívánatos színvonalát a tudatos vezetőképzésben látja.

Hitét az adja, hogy a közvélemény a reformok mellett áll, s a sportág sem fordult ellene. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy hat klubtól kapott örökös tiszteletjegyet.

Csütörtökön 14 órától Muszbek Mihály lesz a Társalgó vendége.

Korábban: