Vágólapra másolva!
A találkozó elején a fehérváriak harcoltak ki mezőnyfölényt, és bár a Sopron később magára talált, a szünetig a vendégek kétgólos előnyt szereztek. A második félidőben egyértelműen a Videoton akarata érvényesült.

Borsodi Liga, 12. forduló
Sopron - Videoton 1-4 (0-2)
Sopron, 4000 néző
vezette: Juhos
Sopron: Horváth T. - Csiszár (Nagy T. 71.), Szabados, Varga - Orabinec, Horváth R., Somogyi, Tóth I. - Bausz (Sira, 46.), Bognár (Prazenica, 46.), Tóth M.
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Szlezák - Szalai (Kiskapusi 82.), Némedi, Tóth B., Komódi (Kovács B. 71.) - Földes, Gajic (Terjék 75.)
gól: Sira (88.), illetve Pomper (35.), Földes (40.), Komódi (57.), Kiskapusi (88.)

35. perc: Pomper 25 méteres szabadrúgásból óriási erővel, védhetetlenül bombázott a soproni kapu bal felső sarkába (0-1).

40. perc: Szabados vesztette el a labdát a bal oldalon, Szalai középre adott és Földes 14 méterről, félfordulattal lőtt a jobb felső sarokba (0-2).

57. perc: Szalai futotta le a hazaiak védelmét, jobbról középre adott és Komódi 14 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0-3).

88. perc: Nagy Tamás lőtt kapura balról 12 méterről, a vetődő Véghről kipattanó labdát Sira 3 méterről a kapuba továbbította (1-3). A középkezdés után egy jobboldali fehérvári akció végén Némedi gurított vissza Kiskapusi elé, aki 16 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-4).

Reszeli Soós István: "A védekezést nem tudtuk megoldani, a Videoton könyörtelenül kihasználta hibáinkat.

Várhidi Péter: Mind védekezésben, mind támadásban ellenfelünk fölé nőttünk, jól működött a gépezet.

A mérkőzés után Vörös Sándor, a soproni klubot működtető kft. felügyelő bizottságának elnöke megbüntette a csapatot: a sorozatban elvesztett három mérkőzés - az Újpest, a Debrecen és a Videoton ellen -, valamint a szombaton mutatott gyenge teljesítmény miatt a felügyelő bizottság, a szakmai stáb és a labdarúgók alapfizetését 30 százalékkal csökkentette.

A klubvezető akkor oldja fel intézkedését, ha a soproniak újra az előzetes célkitűzésnek megfelelően szerepelnek és visszakerülnek az első nyolc hely valamelyikére.Ezen felül a bajnokság második körében, tehát a 22. fordulóig nem jár prémium.

Botár László

Korábban: