Vágólapra másolva!
Pénteken Győri ETO-MTK mérkőzéssel kezdődik és vasárnap a Ferencváros-Kispest találkozóval ér véget a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályának 13. fordulója. A legizgalmasabb mérkőzéseket azonban szombaton játsszák, amikor a feléledésre kész Vasas a Zalaegerszeget, az újra teljes létszámmal készülő Haladás pedig az Újpestet fogadja.

Pénteken Győr-MTK. A hazaiak trénere, Tamási Zsolt első győzelmét hazai környezetben érheti el, miután bemutatkozó mérkőzésén csupán döntetlent ért el csapat Debrecenben. A vendégeknél Madar hiányzik majd sérülés miatt.

A Haladás televíziós mérkőzésen az Újpestet fogadja, és végre nem kell sérültlistát állítania Keszei Ferencnek, már egy ujján is meg tudja számolni a hiányzó(ka)t. Egyedül a szívgondokkal küzdő brazil védő, Flavio Pim nem léphet pályára, így a szombathelyi közönség joggal reménykedik, végre a szezon elején megcsodált csapatot láthatja ismét. Persze, Preisingerék dolga nem lesz könnyű az Újpest ellen. Kisteleki István számíthat az eltiltásból visszatérő Tokody és Korolovszky játékára.

A Vasas hazai pályán próbálja meggátolni, hogy végképp leszakadjon a mezőnytől, ehhez a Zalaegerszeg ellen kellene pontot, pontokat rabolnia. Bár Zabos, Kerényi, Herczeg Csaba, Nagy Sándor és Vincze István sérülés miatt nem léphet pályára Komjáti András csapata talán jó lesz az "ikszre" az ismét formába lendülo zalaiak ellen.

Érdekes mérkőzés vár a Ferencvárosra, hiszen a kupakiesés és a bajnoki vereségeket követően ismét hullámvölgyben a csapat. Ráadásul nem játszhat az eltiltott Szűcs Lajos sem, akit még Zalaegerszegen állítottak ki. A héten már edzett a mandulagyulladás miatt mérkőzéseket kihagyó Dragóner és a térdszalag-problémával bajlódó Gyepes és Balog. Gera továbbra is sérült. A vendég Kispest a Haladás elleni 6-1-es sikerrel felvértezve indul az Üllői útra, ám sérülés miatt Szekeres, Lipták és a brazil Fabrizio Goncalves csupán a lelátóról figyelheti a meccset.

A 13. forduló programja:

Október 19., péntek
Győr - MTK (Sport1) 18.00

Október 20., szombat
Dunaferr - Sopron, 14.30
Haladás - Újpest (m1),16.30
Vasas - ZTE, 18 óra
Videoton - DVSC, 18 óra

Október 21., vasárnap
FTC - Kispest (Sport1), 18 óra