Vágólapra másolva!
Így múlik el a világ dicsősége! Csank Jánost három hónappal ezelőtt még a vállukon hordták a ferencvárosi szurkolók, hiszen a markáns arcú tréner bajnoki címre vezette a népszerű zöldeket. A Kispest elleni meccsen aztán ugyanezen drukkerektől kapott hideget-meleget.

Tiszta a lelkiismerete

Míg Glázer dicsérhette légiósait - köztük a két gólt szerző erdélyi Piroska Attilát - addig Csank Jánosnak szemernyi oka sem lehettett az elégedettségre ezügyben. Nem kétséges, újra válságba került a környezetvédő szinű együttes, ráadásul a Kispest ellen Csankot is alaposan "megtalálta" a hazai pulikum. Többek között ez is szóba került beszélgetésünk során.

- Ön köztudottan higgadtan szemléli a meccseket, s sohasem érzelmi alapon elemez. A Kispest ellen - miután lecserélte Lipcseit, majd megkapták a második gólt is - mennyire viselte meg, hogy tömegesen hülyézte le a ferencvárosi publikum?
- Nem zavart különösebben, hiszen úgy tűnt tervezett dolog volt az ellenem történt dühkitörés. Ugyanis már korábban is kaptam indulatos kritikákat, ám mindössze egy szűk réteg, úgy 15-20 ember szidalmazott telitorokból. Egyébként megértem a szurkolókat is, hiszen a Fradinál nehezen tolerálható, hogy sorozatban háromszor kikapjon a csapat. Ugyanakkor vallom, az ilyen indulatok nem a sportpályákra valók.

- Nem lehet, hogy kissé "megfáradt" a kapcsolata a játékosokkal?
- Nem érzem ezt. Ettől függetlenül nem tudom miként védem ki ezt a mostani szituációt, pedig rutinos vagyok már a kudarctűrésben is. A lelkiismeretem azonban tiszta, hiszen semmi problémám nincs a játékosokkal, az edzésekre is ugyanúgy készülök, mint korábban, a többi a vezetők dolga.

- Mintha tavaly ősszel, a szombathelyi 0-3 után hasonlóan válságos időszakot élt volna át a csapattal.
- Bizony, kemény heteken-hónapokon dolgoztuk át magunkat akkor, aztán volt ott buszborogatás, hangoskodás, mégis bajnokok lettünk. Igaz, ehhez kellett néhány jó igazolás is.

- Ezzel elérkeztünk a jelenlegi játékosállományhoz is, amit sokan nem tartanak a legjobbanak idehaza, sőt... Mennyire elégedett például a légiósokkal?
- Sajnos a csatárok, mint például Jovics és Jancula alig lőnek gólokat, Szkukalek változó formában futballozik, a Kispest ellen speciel kifejezetten gyengélkedett, hasonlókat mondhatok Pintéről is, de ebből a körből leginkább Cheregiben bízom, ám őt nem mindig vehetem számításba, mert ötnél több külföldi nem szerepeltethető egyszerre. Szabó Tibort meg sokáig nem is tekintettem külföldinek, mert ő már olyan régóta játszik Magyarországon, ráadásul vele többnyire elégedett is voltam.

- Hisz abban, hogy akárcsak tavaly ősszel, ezúttal is sikerül kimászniuk a gödörből?
- Ezen vagyok, s továbbra is csak azt teszem, ami eddig eredményre vezetett. Amit elértem ugyanis, azt senki sem veheti el tőlem. A szerencse forgandó, az edzők élete már csak ilyen. A napos oldalnak egyszer vége van, jönnek az árnyékos részek, én már mindkettőt megtapasztalhattam.

Bánki József

Ajánlat: