Vágólapra másolva!
Több csapat, így aztán több edző is bajban van a magyar futball élvonalában. Nem is csoda, ha sokan napok óta azt találgatják, vajon elküldik-e Csank Jánost, a Fradi szakvezetőjét, ha netán Újpesten is kikap a bajnok, de az is kérdés, hogy továbbra is Sopronban maradhat-e Reszeli Soós István egy esetleges, ötödik vereséget követően.

A baj nem jár egyedül, s így van ezzel a Ferencváros és a Sopron futballcsapata, illetve így vannak a vezetőik, játékosaik és szurkolóik is. A Fradi sorozatban háromszor kapott ki, a Sopron négyszer, mindkét helyen tüntettek a drukkerek, most pedig mindkét helyen az edzők leváltását követelik.

A figyelem persze elsősorban a bajnokcsapatra irányul, s a Fradi vezetői is érzik ezt. Még maga Csank János is elismerte a Kispest elleni vereség után, hogy bizony nem éppen szerencsés, ha csapata ilyen vereségsorozatot produkál. Szeiler József, a Ferencváros klubigazgatója is azzal kezdte tegnap a mondandóját, hogy bizony nem éppen rózsás a helyzet, de a tulajdonos még nem jelezte, hogy edzőt akar váltani. Persze, ha ma, az Újpest ellen újra kikapnak, nyilván tovább feszül majd a húr. "Ha egy csapat sorozatban ötször vagy hatszor vereséget szenved" - mondta erre Szeiler ", azt már nem lehet tétlenül nézni."

Sopronban, ha kisebb méreteket is ölt az elégedetlenség - ott "csak" két-háromszáz ember tüntet, szemben az Üllői úti kétezerrel - mint a Fradi háza táján, szintén edzőváltás előszele lengedez. A klubvezetés prémiumelvonással büntette a játékosokat és a szakvezetőket, de nagy kérdés, mi lesz, ha ma a Haladás is legyőzi otthonában a csapatot. Vörös Sándor, az egyesület felügyelő bizottságának elnöke tegnap arról tájékoztatott bennünket, hogy egyelőre nem fenyegetik további büntetéssel a focistákat, és nincs szó Reszeli Soós István edző leváltásáról sem.

Ám szavaiból ugyanaz csengett ki, mint Szeileréiből. "Kétségtelenül kellemetlen a helyzetünk, a szurkolók is elégedetlenek de még bizakodunk" - mondta Vörös. "A tegnapi megbeszélésünk után azt éreztem, a játékosok bizonyítani akarnak, tehát van remény a Haladás legyőzésére. Nem szeretnénk kapkodni, de az viszont tény, a tartós eredménytelenséget sem nézhetjük sokáig tétlenül."

Burkovits Ferenc, Katona Horváth János