Vágólapra másolva!
A remek rajt, négy sorozatban megszerzett győzelem után komoly hullámvölgybe került a ZTE, ám mostanság újra beindultak a zalai kék-fehérek, s a rendületlenül menetelő MTK mögött tartják második helyüket a tabellán. A "Zete" legutóbbi, Debrecen elleni sikerébôl a 2 gólt szerzett Egressy Gábor alaposan kivette a részét, ráadásul a balszélső az utóbbi hetekben remek formát mutat.

- Bár a regulák általában nem javítják az öltözői hangulatot, az őszi idény közepén a ZTE vezetői megbüntették a csapatot. Ez mennyiben játszott szerepet az eredményesebb folytatásban?
- Nem emiatt találtuk meg ismét a ritmust, sőt, most sem értek egyet a büntetéssel, hiszen ha a siker közös, akkor a kudarc is legyen az. Azaz, az akkori sikertelenségben mindenki, játékos, edző és vezető egyaránt benne volt. Persze, örülök, hogy sikerült kilábalnunk a hullámvölgybôl, amihez szintén összefogásra volt szükség.

- Mégis, mire véli, hogy az Ön formája is látványosan feljavult az elmúlt hetekben?
- Ez összefügg a csapat teljesítményével, mindenesetre a hét végi, Debrecen elleni meccsen tényleg nagyon jól ment a játék nekem is. Már a kezdés előtt tudtam, hogy nem lesz gond, mert frissnek éreztem magam. Ráadásul ezt a visszavont szerepkört nagyon szeretem, mivel ezáltal zömében csak a támadásokra kell koncentrálnom, s a mezőnnyel szemben vehetem át a labdákat.

- Mint hajdani MTK-labdarúgó mennyi esélyt lát arra, hogy sikerül behozni a 10 pontos előnnyel vezető hajdani csapatát a táblázaton?

- Nem könnyű feladvány, de egy biztos: mi minden meccsünket meg akarjuk nyerni. No meg az MTK is biztosan botlik majd, de hogy aztán ezt a riválisoknak sikerül-e kihasználni, az a jövő zenéje.

- A szerződésében szerepel az a kitétel, ha külföldről komoly ajánlat érkezik, akár a téli szünetben is elengedik a zalai elöljárók.
- Igen, benne van mindez a megállapodásunkban, ám a barátnőm babát vár, így nem biztos, hogy erőltetem a külföldi szerződést, csak ha valóban visszautasíthatatlan ajánlat érkezik. Arról nem is beszélve, hogy jól érzem magam a "Zeténél", s a cél sem apróság, a bajnokságban a tabella elején végezni, s kijutni a nemzetközi kupaporondra.

Bánki József

Korábban:

ZTE - DVSC 3-1