Vágólapra másolva!
Gellei Imre szövetségi kapitánysága első "igazi" mérkőzésén, a macedónok elleni szerdai, 5-0-ra megnyert válogatott mérkőzésen egyszerre négy újoncnak, az újpesti Tokody Tibornak és Dvéri Zsoltnak, a debreceni Böőr Zoltánnak, s az MTK által a ZTE-nek kölcsönadott Szamosi Tamásnak is bizalmat szavazott.

Tokody Tibor így idézte fel első válogatott fellépését: "Még most sem hiszem el, hogy velem ez megtörtént, pedig a telefonom már harmincnyolc üzenetet regisztrált. Fantasztikus érzés volt, ahogy a közönség éltetett, akárcsak az, hogy itt, az imádott újpesti stadionban lehettem először válogatott. Ráadásul gólt is szereztem, ami előtt, bár láttam, hogy érkezik középen Ferenczi, eldöntöttem, hogy magam fejezem be az akciót, hiszen ilyen lehetőség ritkán adódik egy újonc életében. Egyébként Gellei kapitány nem a szurkolók miatt cserélt be, hiszen már a meccs előtt jelezte, mindenképpen pályára küld. Felejthetetlen este volt."

Böőr Zoltán, a debreceniek ugyancsak újonc középpályása a következőket mondta: "Hihetetlen ez az egész, talán csak néhányat aludva a történtekre tudatosul bennem, hogy válogatott lettem. Ilyen hangulatban nem is lehet rosszul játszani, elfáradni meg pláne nem. Fontos volt, hogy az első labdaérintésem sikerült, igaz, a csapat is jól játszott, ami az én dolgomat is megkönnyítette. Azért odahaza, Debrecenben néhány embert megkérek, csípjen már meg, hogy tényleg igaz-e, ami velem történt a Megyeri úton."

Bánki József

Korábban: