Vágólapra másolva!
A legközelebbi fordulóban az NB I-es és NB I/B-s futballedzők közül senki nem ül majd a kispadon, hanem mindenki állva dirigálja csapatát. A tiltakozásnak ezt a formáját választották a trénerek, miután a Magyar Labdarúgóedzők Testületének közgyűlése tárgyalt a soproni kollégájukkal, Reszeli-Soós Istvánnal szemben hozott, a szervezet  megítélése szerint "példátlanul súlyos, megalapozatlan és értelmezhetetlen" fegyelmi határozatról.

"Nem érezzük jogosnak a büntetést, mert senki sem tudja bizonyítani, hogy Reszeli-Soós valóban elkövette-e azt, amivel vádolják" - mondta Egervári Sándor, a Dunaferr szakvezetője, az MLT elnöke.

"A játékvezető-ellenőr nem látta az esetet, kizárólag a tartalékbíró állítása alapján döntött a fegyelmi bizottság. Külföldön néhány meccses eltiltást vagy súlyos pénzbüntetést alkalmaznak ilyen esetekben. A mostanihoz hasonló határozat akkor lenne elfogadható, ha kollégánk felpofozta vagy lelőtte volna a játékvezetőt, de szerencsére ilyesmiről szó sem volt."

Az újjáalakult MLT ugyanakkor jelezte: szeretne együttműködni a Magyar Labdarúgó Ligával annak érdekében, hogy a továbbiakban minden ügy igazságos elbírálást kapjon.

Reszeli-Soós Istvánt az MLL fegyelmi bizottsága március 4-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta, miután a november 3-i, Vasas elleni bajnoki mérkőzésen meglökte a tartalék játékvezetőt. A szakvezető munkaviszonyát klubja felfüggesztette.

Korábban: