Vágólapra másolva!
A téli szünet beköszöntével a Borsodi Liga csapatainak egy-egy frekventáltabb játékosát kérdeztük arról, miként tölti majd a karácsonyt. A válaszokból kiderült, van, aki nem képtelen meglenni futball nélkül, viszont akad, aki a januári alapozásig rá sem tud nézni a labdára.

Ferenczi István (MTK):
- A barátnőmmel Győrben töltjük az ünnepeket, a haverokkal pedig a környéken városról-városra járunk kispályázni. Sielést nem terveztünk, bulikat és focit azonban minden mennyiségben. A Szentestét természetesen családi körben ejtjük meg, s mitagadás jó végre itthon lenni, hiszen vessen bárhova a sors, nekem mindig is Győr marad a világ közepe.

Egressy Gábor (ZTE):
- A hét végén indultunk volna Dárdai Paliékhoz Berlinbe, hiszen évek óta együtt töltjük a nyári és a téli szabadságunkat is, ám náluk és nálunk is jön a baba, így nem akartam a barátnőmet kitenni egy hosszabb autóútnak. Meg az orvosok sem engedték az utazást, így inkább rendezgetjük a lakásunkat Szilasligeten. A foci sem hiányzik egyelőre, de azért lehet, hogy az ünnepek után labdázunk egy keveset teremben. Egyébként az ultrahang alapján úgy tünik, fiúra számíthatunk, de a lényeg, hogy egészséges legyen.

Tököli Attila (Dunaferr):
- Semmilyen extra programot nem tervezünk, a téli sportokat ugyanis eleve nem kedvelem. családi körben karácsonyozunk Pécsett, hiszen a feleségemnek és nekem is itt élnek a szüleim. Lehet, hogy teremben futballozok majd egy kicsit, de azt is csak az ünnepek után, mivel nem tagadom, a hosszúra nyúlt idény miatt jelenleg egyáltalán nincs labdaéhségem.

Komódi László (Videoton):
- Hatalmas lakomákra készülünk a familiával, 4 éves kisfiammal pedig amíg lehet rengeteget szánkózunk, s izgatottan várjuk a februárra jövendölt kistestvérkét. Azt viszont megfogadtam, noha imádom, hogy amíg aktívan futballozom, addig nem megyünk sielni, mert nagyon balesetveszélyes. Marad a futball a haverokkal, Mach Józsival, Gellei Pistával és a töbiekkel, meg a gyerekkel a hóban, amit hála Istennek nagyon élvez. Mármint a hó mellett a labdát is.

Lipcsei Péter (Ferencváros):
- Mivel édesanyám és a feleségem szülei is a fővárosban élnek Szenteste után 25-én családi körjáratot teszünk, majd 26-án megyünk le Kazincbarcikára a faterhoz, ahol 2-3 napot töltünk el. Sielni nem tudok, a teremfocit pedig nem tudom, hogy engednék-e a Fradi-vezetők, hiszen a mester, azaz Csank János egyenesen tiltotta azt. Így aztán marad a tenisz, és a squash, amit Újpalotán Géczi István, a Fradi hajdani remek kapusának fia vezet, s ahol a két fiammal, a feleségemmel és a sógorommal önfeledt órákat töltünk együtt.

Lőw Zsolt (Újpest):
- A klubnál nem engedélyezik a nyilvános kispályás meccseket, így csak a barátaimmal lépünk parkettre, szigorúan szűk körben. Ugyanezzel a társasággal aztán az ausztriai Murauba megyünk sítúrára, ám előtte egy szellemi és fizikai vetélkedőn veszünk részt a televízióban,amelyen csapatonként egy-egy utánpótlás labdarúgó és az adott egyesülettel szimpatizáló színész is részt vesz.

Faragó István (Kispest):
- Karácsony előtt csapattársam, és barátom, Müller Krisztián szülőhelyére, Somberekre megyünk disznóvágásra, ami izgalmasnak igérkezik, minden járulékos programjával egyetemben. Az ünnepeket szűkebb pátriámban, Gyálon, családi környezetben töltöm, majd megeshet, hogy rá lehet venni egy kis teremfocira is. Ami biztos, szilveszter előtt sort kerítünk kispesti cimboráimmal, köztük a már említett Müller Krisztiánnal, továbbá Kovács Bélával egy kis kvaterkázásra.

Kuttor Attila (Debrecen):
- Négy és fél éves Enikő lányommal, és két és fél hónapos Gergő fiúnkkal a lakáshoz vagyunk kötve, így az ünnepeket Székesfehérváron töltjük, mivel itt építkeztünk és telepedtünk le. Debreceni csapattársammal, egyben fehérvári barátommal, Tiber Krisztiánnal és familiájával szervezünk közös programokat, elvégre együtt ingázunk Debrecen és Fehérvár között rendszeresen. Ezúttal a hozzátartozóknak és a barátainknak is hozzánk kell jönnie az ünnepekre. A futballra pedig januárig nem gondolok komolyan.

Tóth Mihály (Sopron):
- Mivel a XI. kerületből most költöztünk Pasarétre, minden időnket felemészti a lakberendezés. Ráadásul a két fiúgyerek sem akkora még, a nagyobb 3 éves, a pici 9 hónapos, hogy hosszabb utazásra gondolhatnánk. Teremfocira kapható leszek, persze csak ha a klubvezetés engedélyezi ezt, egykori társaimmal pedig biztosan találkozom majd az ünnepek alatt, így például a Fradiból Dragónerrel, Szűcs Lajossal, Lipcseivel, Nagy Norberttel, vagy a kispestiek közül Faragó Pistával és Kovács Bélával.

Szanyó Károly (Győr):
- A családdal, köztük négy éves Márk fiammal, továbbá barátainkkal Ausztriába, Salzburg mellé megyünk sítúrára, ám előtte a nagymamámnál, a Velencei-tó mellett, Pázmándon veszünk részt egy remeknek igérkező disznóvágáson. Bevallom a szünet alatt a teremfocival sem vagyok képes leállni, Véber Gyuri barátommal speciel alig várjuk, hogy parkettre, vagy linóleumra léphessünk. Persze Gyuri mellett győri csapattársaimmal is tervezünk egy laza óévbúcsúzatót, s ezen a magam részéről valószínuleg fröccsel koccintok.

Preisinger Sándor (Haladás):
- Egy biztos: focit január elejéig még a tévében sem nézek, s ilyenkor sohasem futballozom. Talán a négy éves Márk fiammal igen, de a legnagyobb örömet számomra az okozza, hogy a feleségemmel és egy esztendős Boglárka lányommal végre együtt lehetünk Zalaegerszegen, a közös otthonunkban. Néha eljárok uszodába, s valószínűleg egykori "Zetés" játékostársaimmal, Szabó II. Zsolttal és Gaál Lacival is összefutunk, de az ez időszak egyértelműen a családé.

Tóth Norbert (Vasas):
- Noha szeretem, ezúttal kihagyom a teremfocit, hiszen ki kell pihennem a húzódásomat. Erre Thaiföldön is lesz lehetőségem, mivel a barátnőmmel december 26 és január 6 között ott töltjük a szabadságunkat. Persze ha lehetőségünk lesz azért a viziörömöknek is adózunk az egzotikusnak igérkező túrán.

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Bánki József