Vágólapra másolva!
Igazi sztárfutballistával erősít az MTK, a jugoszláv Szasa Markovicért ugyanis korábban a VfB Stuttgart sem sajnált 12 millió márkát (1,5 milliárd forint) kifizetni. A fővárosi kékeknek persze nem került ennyibe a Crvena Zvezda hajdani gólkirálya, aki a szombati, Budafok elleni edzőmeccsen sokáig csak statisztált.

Húzták is a szájukat az MTK szurkolói, mi több, a vezetők sem voltak elájulva az egyébként remek képességű, de a sok futást nem igazán erőltető csatár teljesítményétől, amikor egyszer csak beindult Markovic. A jugoszláv tíz perc alatt négy gólt vágott, amivel egy csapásra elhallgattatta a fanyalgókat, majd a lefújást követően másfél éves szerződést írt alá az MTK-hoz.

"Tény, hogy nem szakad meg a futásban Markovic, ám nagyon érzi a kaput" - mondta a csatárról Bognár György, az MTK trénere, majd hozzáfűzte: "Nem véletlenül volt sztár Jugoszláviában és szerződtette a Stuttgart is, hiszen nagyon rutinos és jó képességű futballista. Remélem, góljaival sokat segít majd a csapatnak tavasszal."

Érdekesség, hogy Markovic érkezésével és a korábban szerződtetett Szmiljanic, Jezdimirovic, Lazic, Branezsac és Lambulic személyében immáron hat jugoszláv labdarúgója van az MTK-nak, de a szabályok szerint egyszerre csak öten léphetnek pályára.

Korábban:

Jugoszláv sztárfutballista érkezhet a Hungária körútra

Bánki József