Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi TC rendkívüli közgyűlése ellenszavazat nélkül erősítette meg beosztásában Furulyás János klubelnököt.

Fotó: SZTÁR Sport
Furulyás (jobbra) és Albert marad az asztalnál
FTC

A gyűlés az alapszabályt módosítva határozott arról, hogy a jövőben a küldöttek választják meg az egyesület elnökét. Az eddig érvényben lévő gyakorlat szerint az elnökség határozott az első számú vezető személyéről.

Kettővel csökkentik a létszámát az elnökségnek, amelynek a jövőben 13 tagja lesz, közte a tiszteletbeli elnök, akinek a voksa dönt majd szavazategyenlőség esetén.

Az alapszabály-módosításokat mindössze két ellenszavazattal fogadta el a közgyűlés.

A napirend szerint ezután következett a tisztújítás, amelyen egyhangúlag szavaztak bizalmat Furulyás Jánosnak, aki négy évig maradhat a Fradi elnöke: "Nem tagadom, jólesett, hogy a küldöttek száz százaléka rám szavazott. Így azért nagyobb örömmel folytatom a munkát, mint ha néhányan ellenem lettek volna. A küldöttgyűlésen a szurkolók képviselői is jelen lehettek, fel is szólaltak, a lényeg azonban, hogy a gyűlés kulturált körülmények között, kiegyensúlyozott hangulatban zajlott. Örvendek annak is, hogy a tizenkét tagú elnökség mellett a klub legendás játékosa, Albert Flórián is szavazati jogot kapott. Bízom abban, hogy most már nyugalom lesz a Fradi háza táján, s mindenki a maga feladatára koncentrál majd. Ezek után már csak az eredményeknek illene jönniük, amiben hiszek is, a futballcsapatunk, remélem, tavasszal sok örömet okoz a szurkolóknak, s minimum a második hely elérésével kiharcolja a nemzetközi kupaszereplés jogát" - mondta az elnök.

Korábban:

Megfenyegették az FTC elnökét

Bánki József