Vágólapra másolva!
Mindenképpen a téli átigazolási időszak szenzációja, hogy az Újpestnek sikerült megszereznie a tizenötszörös brazil válogatott Túliót, aki 1995-ben a Botafogo játékosaként gólkirály lett hazájában.

Növeli a tranzakció sikerét, hogy a harminckét éves dél-amerikai csatárt lényegesen olcsóbban vette meg az Újpest - igaz, egyelőre csak fél évre, kölcsönbe -, mintha a honi legjobb csatárok közül szerződtette volna Tökölit vagy Keneseit. A Dunaferr középcsatárát, Tökölit egyébként 130 millió forint alatt lehetetlen elcsábítani az újvárosiaktól, s ebben még nincs benne a játékos anyagi igénye.

Túlióért viszont 92 200 eurót (22,5 millió forint) fizetnek a lilák fél évre, persze, ebben az esetben is növekednek a költségek, hiszen a futballistának lakást, gépkocsit kell biztosítani, a prémiumokról nem is beszélve. Ami biztos: Túlio elfogadta a "violák" ajánlatát, s a tervek szerint csütörtökön este, a stuttgarti járattal érkezik Budapestre, majd másnap mutatkozik be a Megyeri úton a szurkolóknak és a sajtó képviselőinek. S ha a szerződés-aláírás előtti kötelező orvosi vizsgálaton, továbbá Glázer Róbert edzésein is megfelel, a bajnoki nyitányon már a pályán is megmutathatja, mit tud a "szamba-csatár".

Korábban:

Túlio egyre közelebb az Újpesthez

Bánki József