Vágólapra másolva!
Miután problémák merültek fel Portugáliában a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése körül, adódott a kérdés, amennyiben a luzitánok visszalépnek, kik léphetnek a helyükre. Az UEFA szabályzata szerint a szavazáson második helyen végzett ország, jelen esetben a magyar-osztrák közös pályázat.

Igen ám, de adottságait tekintve a harmadik helyen zárt Spanyolország lenne az ideálisabb helyszín, mivel a hispánoknál minden feltétel adott a kitűnő rendezésre, ezzel szemben nálunk még nem kezdődtek el az építkezések sem, ráadásul már az osztrákok sem velünk, hanem a svájciakkal képzelik el az Eb-pályázatot. Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a szerdai hírek ellenére kevés esély van rá, hogy Portugáliától elvegyék az Eb-rendezést, a vezető szerint megoldódnak a problémák, s remek Eb-t rendeznek majd az országban.

Mindezt a portói Eb-selejtező sorsoláson látottak alapján is ki meri jelenteni. Persze elvileg, ha mégis visszalépnének a portugálok, a szavazáson második helyen végzett magyar-osztrák pályázat kapna zöld utat, ám Bozóky hangsúlyozta, hogy ez esetben mi két év alatt nem tudnánk megfelelően felkészülni a rendezésre, s valószínűbb, hogy ekkor Spanyolország kapná meg a lehetőséget. Ami viszont ennél is lényegesebb: az UEFA részéről még nem érkezett hivatalos értesítés arról, hogy egyáltalán foglalkoznának-e ezzel a kérdéssel. A magyar futballelnök csak megerősíteni tudta, hogy Portugália színvonalas tornát rendezhet, mi pedig a 2008-as Európa-bajnokság megrendezésére készülünk gőzerővel. Addigra ugyanis a stadionrekonstrukciós és más, infrastrukturális elképzelések is megvalósulhatnak.