Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csehek megérdemelten győzték le csapatát 2-0-ra a ciprusi négyes torna keddi elődöntőjében. A szerda esti, Svájc elleni találkozón újabb újonc kap lehetőséget válogatottunkban az újpesti Korolovszky Gábor személyében.

"Ellenfelünk mindkét félidőben egy góllal jobb volt, ezért reális eredmény született" - mondta a szakvezető a Csehország elleni meccsről. "Sok ilyen erősségű ellenféllel kell találkoznunk, hogy a játékosok megszokják a nagy iramot és megtanuljanak pillanatok alatt jó döntéseket hozni. Sajnálom, hogy egyetlen helyzetünket sem tudtuk kihasználni, ezen a téren sürgősen javulnunk kell" - tette hozzá a szakvezető.

A szövetségi kapitány Bodnár László, Kabát Péter, Kuttor Attila, Juhár Tamás és Király Gábor teljesítményével volt elégedett: "Bodnár elszántan, nagyon harcosan játszott, igaz, elég sokat hibázott. Mégis úgy érzem, hogy a védelem jobb oldalán ő lehet a jövő embere. Kuttornak és Juhárnak rengeteg dolga volt a klasszis cseh csatárokkal, mindketten jól látták el feladatukat. Kabát teljesítménye is tetszett, őt sajnos sérülés miatt le kellett cserélnem. Király hibátlanul védett, a gólokról nem tehetett."

A mérkőzés után Mátyus elutazott Cottbusba, mert klubja csak a csehek elleni meccsre engedte el. Dárdai Pál, a Hertha BSC középpályása családi okok miatt nincs Cipruson: a futballistának kedden késő este megszületett a második fia, akit Mártonnak hívnak.

A délelőtti edzést követően Gellei Imre kijelölte kezdőcsapatát a Svájc elleni, 16 órakor kezdődő mérkőzésre. Az együttesben egy újonc, az újpesti Korolovszky Gábor kapott helyet, a csatársorban Kenesei Krisztián mellett Tököli Attila vagy Waltner Róbert kezd. Erről csak közvetlenül a találkozó előtt dönt a szakvezető.

A kezdőcsapat: Babos Gábor - Bodnár László, Korolovszky Gábor, Gyepes Gábor, Szamosi Tamás - Bárányos Zsolt, Pető Tamás, Lisztes Krisztián, Füzi Ákos - Kenesei Krisztián, Tököli Attila (Waltner Róbert)

A magyar válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján Magyarország - januári pozícióján egyet rontva - a hatvannyolcadik helyen áll. Az élen az elmúlt egy hónapban nem történt változás, továbbra is a világ- és Európa-bajnok Franciaország vezet.

FIFA-világranglista:
1. Franciaország 809 pont
2. Argentína 799
3. Brazília 791
4. Portugália 738
5. Kolumbia 737
6. Olaszország 731
7. Spanyolország 727
8. Hollandia és Mexikó 720-720
10. Anglia 709
...68. (januárban 67.) Magyarország 535

Korábban: