Vágólapra másolva!
Nem kétséges: mostanság Tököli Attila, a Dunaferr centere a legkapósabb magyar labdarúgó. Ciprusra, a válogatott nemzetközi tornájára megfigyelőként személyesen Billy Jennings, az angol West Ham United egykori nagyszerű futballistája, a londoniak volt csapatkapitánya is elutazott, hogy megnézze az újvárosi támadót, akinek akad  török, legújabban pedig skót ajánlata is. Nyárig azonban biztosan marad a Dunaferrben.

Az angolok végül nem tettek ajánlatot, a legkitartóbb érdeklődő továbbra is a német 1860 München és a holland NAC Breda, ahol három magyar futballista - Babos Gábor, Fehér Csaba, Pető Tamás - is szerepel.

Az, hogy eddig mégsem jött össze Tököli számára a külföldi szerződés, mindenekelőtt azzal magyarázható, hogy a játékos már a kontraktus megkötésekkor szeretné magát bebiztosítani, ám a profi kluboknál nem szokás az előre megállapítottnál magasabb összeget kifizetni aláírásért.

Tököli ára egyébként 600 ezer euró (130 millió forint), amit bármilyen fura, idehaza a Vasas is megadott volna, de a csatár Magyarországon semmiképpen sem akar már egyesületet váltani. Így aztán nyárig biztosan marad a Dunaferrben, utána azonban, tervei szerint feltétlenül elfogadja valamelyik európai együttes ajánlatát.

Bánki József

Korábban: