Vágólapra másolva!
A sereghajtó Vasas hihetetlen akarással, lelkesedéssel hajtott  és jobban is játszott mint a listavezető, így győzelme teljesen megérdemelt.

Vasas - MTK Hungária 2-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 3000 néző
vezette: Hanacsek
Vasas: Kövesfalvi - Schindler, Hrutka, Juhár, Tóth A. - Simek (Hámori 89.), Árki, Aranyos, Szabados (Váczi 75.) - Gyánó, Tóth N.
MTK: Hajdu - Győri, Lambulic, Elek - Mónos (Czvitkovics, 46.), Lazic, Madar, Buzsáky, Füzi Á. - Zavadszky (Markovic 72.), Branezac (Juhász 68.)
gól: Simek (5., 64.)
sárga lap: Juhár (60.), Árki (61.), illetve Lambulic (26.), Győri (28.)

5. perc: Tóth Norbert ívelt a jobb oldalon előre lopakodó Simek elé, akit őrizetlenül hagytak, és a középpályás 8 méterről, kissé kisodródva a jobb sarokba bombázott (1-0).

21. perc: Buzsáky a Vasas térfelének közepéről kiugratta Branezacot, ő egyedül vezethette a labdát a kapura, de 12 méterről a kifutó Kövesfalviba lőtt.

34. perc: Tóth Norbert balról beívelt, Gyánó megcsúsztatta a labdát, Árki azonban 5 m-ről a bal kapufát találta el.

55. perc: Tóth Norbert 18 méteres ballábas bombáját Hajdu lábbal, bravúrral hárította.

63. perc: a hazaiak a felezővonal közeléből végeztek el szabadrúgást, a felívelt labdát Hrutka megcsúsztatta, az egy védőről Simek elé perdült, aki 7 m-ről higgadtan a jobb sarokba helyezte (2-0).

76. perc: a találkozó legnagyobb helyzetét puskázta el az MTK: Buzsáky középen kilépett a védők közül, kicselezte a kifutó Kövesfalvit is, de 15 m-ről a teljesen üresen maradt kapu helyett a jobb kapufát találta el.

Kiss László, a piros-kékek mestere érdekes fordulattal kezdte nyilatkozatát a váratlan eredménnyel zárult mérkőzés után: - Annyit voltam lent, hogy már nem is tudom, milyen fent.
- Ezt hogy érti?
- Két hónapja szerződtetett a Vasas, azt megelőzően egy évig munkanélküli voltam, már majdnem éhen haltam a gyerekeimmel együtt. Bizonyos erők mindent elkövettek annak érdekében, hogy tönkretegyenek, de talán most talpra tudok állni.

- A Vasasnak már sikerült, nem?
- Á, ez még csak egyetlen győzelem volt, még mindig négy pontnyira vagyunk az utolsóelőttitől. Nincs értelme messzire előre nézni, jövő héten például Zalaegerszegre megyünk. Egymás után az éllovas és a második helyezett.

- Milyen volt a hangulat az öltözőben a meccs lefújása után?
- Megtiltottam a fiúknak, hogy ünnepeljenek. Még tényleg az út legelején járunk. De már ebben a győzelemben is rengeteg munkánk van.

- Mennyi az a rengeteg?
- Annyi, hogy a bükfürdői alapozás során többen elájultak. Például az egyik jugoszláv, akit később el is küldtünk. De azok közül is, akik maradtak. Neveket tapintatból nem mondok.

- Szokatlan volt a terhelés a játékosoknak?
- Sajnos, igen. Napi három edzést tartottunk, s a játék mellett még tíz kilométert is futottunk. Nem összesen – naponta. A fiúk megértették: vagy megszoknak, vagy megszöknek. Az előbbit választották. Mára el is fogadtak.

- Meglehetősen átszervezte a csapatot.
- Hrutka, Árki, Aranyos, Szabados új ember, Gyánó se sokat játszott ősszel. Simek nem új fiú, de kimagaslót nyújtott.

- Hrutka János hogyan illeszkedett be?
- Nagyszerűen. Tökéletesen játszott centerhalfot az MTK ellen. Hatalmas erősítés.

- Azt mondta, nem néz messzire előre. Mégis, mit vár a folytatástól?
- A hatodik tavaszi fordulónál nincs is módomban előbbre tekinteni. Sajnos, annyira lecsökkent az ázsióm az utóbbi években, annyira befeketítettek, hogy kénytelen voltam megalázó feltételekkel szerződést kötni. Konkrétan: a hatodik forduló után minden anyagi következmény nélkül felállíthatnak, ha nem tetszik a produkcióm. Bár szerintem az MTK legyőzése valamelyest csökkenti a korai búcsú valószínűségét.

Ch. Gáll András