Vágólapra másolva!
Noha pénteken hivatalosan csak 17.45-kor kezdődik a Kispest-FTC magyar bajnoki találkozó - s vele az NB I. 24. fordulója -, a szurkolók ezúttal jobb, ha időben elindulnak a Bozsik-stadionba. Most debütál ugyanis az új beléptető rendszer, így a megszokottnál valamivel lassabban juthatnak a lelátóra a drukkerek.

Azért is érdemes korábban kilátogatni Kispestre, mert 17 órától a Black II Black zenekar ad rövid koncertet, ám remélhetően azért leginkább a futball miatt lesz emlékezetes ez a nőnapi derbi. A kispesti sporttelepen a villanyvilágítást is felújították, s a hírek szerint a Bozsik-stadion gyepszőnyege szintén sokat javult ősz óta. Détári Lajos, a kispestiek vezetőedzője is ezen a véleményen van: "Korábban joggal érte kritika a kispesti pálya talaját, ám most mondtam is a fiúknak, erre nem foghatunk semmit, ha esetleg nem úgy alakul az eredmény." - kezdte a tréner, majd az esélyekről is beszélt. "Vereségre nem akarok gondolni se, bár vallom, a Fradi elleni fellépés ugyanolyan lesz, mint bármelyik más mérkőzés. A jelenlegi mezőnyben ugyanis minden találkozó háromesélyes. Elvégre ki gondolta volna, hogy a múlt héten a sereghajtó Vasas simán megveri a toronymagasan vezető MTK-t. A Ferencváros ellen a csapatomtól ugyanazt a játékot és hozzáállást várom el, mint Szombathelyen, az elkövetett hibák nélkül. Konkrétan, a Haladás ellen mind a három gólt rögzített játékhelyzet után kaptuk, ezt a bakit még egyszer nem követhetjük el. A zöld-fehérek ellen is nyílt sisakkal akarunk támadni, nincs értelme beállni védekezni, ráadásul ez nem is az én műfajom." - zárta szavait Détári.

Megkerestük Garami Józsefet, az FTC vezetőedzőjét is, aki szerint nem lesz könnyű dolga a bajnokcsapatnak: "Ezen a találkozón várhatóan a küzdőjelleg dominál majd elsősorban, mivel mindkét csapat számára nagyon kellenek a pontok. Ahogy hallom, a Fradinak mostanában a Kispest a mumusa, de ezzel sem szabad foglalkoznunk, kizárólag a saját játékunkkal. Azt kell a leghatékonyabban elővezetni."