Vágólapra másolva!
Jó iramban, de rengeteg hibával játszott mindkét csapat. A Debrecen több veszélyes helyzetet alakított ki. A Videoton taktikusan, olykor ügyesen játszva szerzett egy pontot.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Debrecen - Videoton 0-0
Debrecen, 4000 néző
vezette: Megyebíró
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Böőr, Plókai, Majoros (Tiber, 64.), Sketiani (Kiss Z., 46.) - Bajzát (Nenadic, 77.), Kerekes
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Bekő - Némedi, Monye (Tóth 60.), Daniel (Csató 87.), Dvéri - Sorato (Földes 86.), Terjék
sárga lap: Tímár (29.), Daniel (48.)

Mindkét csapat szervezetten, fegyelmezetten futballozott, ezért igazán nagy gólhelyzet csak kevés adódott. Abból a néhányból Bajzát Péter kettőt puskázott el. A 3. percben Majorostól kapott góllal kecsegtető passzt, de 7 méterről gyatrán Végh kapust találta el. A második félidő elején ugyanő hat méterről mellé csúsztatott, pedig Kiss Zoltán jobb oldali beadása után senkitől sem zavartatva fejelhetett.

A Videoton legnagyobb lehetőségét Daniel hagyta ki a 61. percben. Ekkor - Dvéri lövése után - az egyik védőről elé került a labda, és 6-7 méterről oda rúghatta volna, ahová akarja. Rossz helyre akarta, mert Bíró nagy bravúrral hárítani tudott. A döntetlennek a Videoton örülhetett, hiszen ezzel tartja előkelő pozícióját a táblázaton, míg a debrecenieknek lassacskán végleg le kell mondaniuk a legjobb hat közé jutásról, és ismét a kiesés elkerüléséért kell harcolniuk, mint tavaly.

Dajka László: "Szépen felépítettük a játékunkat, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. Szomorú vagyok amiatt, hogy a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni.

Várhidi Péter: "Tipikusan egygólos meccs volt, annyi különbséggel, hogy az az egy gól is elmaradt. A játék képe alapján reális eredmény született."

Takács Tibor

Ajánlat: