Vágólapra másolva!
Végig nagy iramú, változatos összecsapáson az Újpest megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A lilák győztes gólját a brazil Túlio szerezte, aki eddig ígéretének megfelelően minden meccsén gólt lőtt.

"Két jelentős összegű és hosszú távra szóló szponzori szerződést kötött az Újpest a héten: a két új támogató a MOL és az OTP Bank" - jelentette be Gyulay Zsolt, az Újpest FC Kft. ügyvezető igazgatója a mérkőzés előtt. A konkrét összegekről nem történt említés, azt az érdekeltek üzleti titokként kezelik. "Magyarországon ezek a pontos adatok a sportban még nem publikusak, és mi e tekintetben nem akarunk úttörők lenni" - magyarázta Felkay György, a MOL kommunikációs igazgatója. "Vártuk a megfelelő alkalmat, s úgy gondoljuk, hogy ez a labdarúgásban most érkezett el számunkra. Az Újpest az a csapat, amelynek játéka a jövőbe mutat, ezért döntöttünk a támogatása mellett." Arra a kérdésére, hogy van-e összefüggés a támogatások ténye és aközött, hogy a Magyar Fejlesztési Bank a közelmúltban 500 millió forint értékben üzletrészt vásárolt az Újpestben, mindkét cég illetékese határozott "nem"-mel felelt.

Remek hangulatú, s az átlagnál jobb iramú mérkőzést láthatott a hatezer főnyi publikum a Megyeri úton. A mezőnyben stílusosan futballozó Haladás alaposan megnehezítette a lilák dolgát, ám a pontszerzéshez ez is kevésnek bizonyult. Az Újpest ugyanis a végig lendületesen játszó Lőw és az ismét jókor érkező brazil Túlio góljaival már 2-0-ra vezetett, amikor Filipovic szépített. A hajrában a "violák" két kapufát lőttek, ugyanakkor a vendégeknek az egyenlítésre is volt esélyük. A hajrában az újpesti tábor már a Ferencváros elleni, jövő heti csúcsderbire hangolt. No persze, azért lelkesen ünnepelte saját együttesét is.

Glázer Róbert: (Újpest): "Ennyi helyzetből illett megnyerni a mérkőzést, úgy érzem, ennyivel jobbak is voltunk. A Haladás gólja előtt véleményem szerint a játékvezető hibázott, hiszen Kozelt szabálytalanul szerelték, ám a bíró ekkor mégis továbbengedte a játékot. Ám nem erre akarom fogni a szorosabb eredményt, hiszen ha ezúttal kicsit döcögősebb is volt a játékunk, azért hoztuk a kötelező győzelmet. Sloncikot azért cseréltem le, mert akadt néhány eladott labdája, s igyekeztem kicsit átalakítani a csapat szerkezetét. Nehéz és fontos győzelmet arattunk."

Szentes Lázár (Haladás): "Úgy érzem, többet is kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből, ám érződik, hogy kieső helyen áll a csapat, így lélektanilag nehéz őket felrázni. Az első félidőben jobb oldalunk betlizett, s utána már nehezen tudtunk talpra állni, de így is meg volt az esélyünk a pontszerzésre."

Újpest-Haladás 2-1 (1-0)
Megyeri út, 6000 néző, V: Sápi
Újpest: Posza - Tamási, Kozel, Korolovszky, Pető - Tokody (Erős, 79.), Kunzo, Sloncik (Piroska, 68.), Lőw - Túlio, Vagner
Haladás: Takács - Kaj (Juhász, 38.), Flávio Pim, Szekér, Leandro - Jankovic (Nagy L., 38.), Filipovic, Somfalvi, Halmosi - Alex, Preisinger (Tóth P., 79.)
gól: Lőw (14.), Túlio (48.), illetve Filipovic (58.)
sárga lap: Tamási (59.), illetve Filipovic (18.), Preisinger (43.), Szekér (51.)

14. perc: Sloncik átadásával Túlio két védőről is lefordult, majd élesen a kapu előtt keresztbe lőtte a labdát, Lőw senkitől sem zavartatva, 5 méterről a hálóba helyezett (1-0).

23. perc: Tokody jobb oldali szabadrúgását Tamási továbbcsúsztatta, Túlio a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal csak centiméterekkel lőtt fölé.

48. perc: Tokody bal oldali szögletét Túlio a védők gyűrűjében két lépésről sodorta a kapu közepébe (2-0).

58. perc: Leandro nagy erejű szabadrúgása levágódott a védőkről, Nagy L. kapura gurított, s a berobbanó Filipovic szinte a gólvonalról a hálóba segítette a labdát (2-1).

63. perc: Sloncik átadása után Tokody két cselt csinált, majd 16 méterről a bal kapufát találta el.

77. perc: Halmosi egy hosszú indítással egyedül törhetett kapura, de 15 méteres lövését a kifutó Posza lábbal mentette.

Bánki József