Vágólapra másolva!
Kifejezetten élvezetes, nagy csatában a Debrecen összességében megérdemelten nyert.

Borsodi Liga, 25. forduló:
Debrecen - MTK Hungária 4-3 (1-0)
Debrecen, 3000 néző
vezette: Kassai
gólszerzők: Bajzát (20., 59.), Böőr (83.), Nenadic (92.), illetve Illés (48.), Zavadszky (56.), Juhász (81.)
sárga lap: Szekeres (60.), Kuttor (89.)
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Hanák - Kiss, Plókai, Aleksic (Sketiani, 81.), Böőr - Kerekes (Nenadic, a szünetben), Bajzát (Majoros, 75.)
MTK Hungária: Hajdu - Mónos (Branezac, a szünetben), Lambulic, Smiljanic, Elek - Lazic, Zavadszky, Madar (Buzsáky, 66.), Füzi - Illés, Juhász (Horváth, 84.)

A magyar átlagnál jóval színvonalasabb, nagyobb iramú mérkőzést láthatott a közönség. Az első játékrészben a vendégek többnyire kontratámadásokkal próbáltak helyzetbe kerülni, ám kísérleteiket nem sok siker koronázta, az MTK negyvenöt perc alatt tulajdonképpen egyetlen komoly lehetőséget sem teremtett a Loki kapuja előtt. A debreceniek előtt több gólszerzési lehetőség is akadt, ám ezek közül csak egyet tudtak értékesíteni, noha Bajzát a gólján kívül még legalább kétszer bevehette volna az ellenfél hálóját.

A szünet után hamar egyenlítettek a fővárosiak, és innentől kezdve még jobb lett a meccs. Mindkét gárda futószalagon teremtette a helyzeteket, az MTK kétszer is átvette a vezetést, de a piros-fehérek nem adták fel, és mindig egyenlíteni tudtak, sőt a hosszabbításban Nenadic a győztes találatot is megszerezte a DVSC-nek.

A debreceniek első tavaszi győzelmüknek örülhettek, míg a bajnoki cím elsőszámú várományosa, az MTK második tavaszi vereségét is elszenvedte.

Dajka László: "A kialakított helyzetek alapján egygólos győzelmünk megérdemelt."

Bognár György: "Jó meccs volt, gratulálok a DVSC-nek. Az első játékrészben a hazaiak fölényben voltak. A második félidőben viszont nyíltabb játékunkkal sikerült helyzeteket kialakítani, de a védelmünk ma nem volt elég stabil. Ezért szenvedtünk vereséget."

20. perc: Kerekes passzolt Bajzáthoz, aki jobbal, 22 m-ről a jobb sarokba bombázott (1-0).

48. perc: Madar passzolt Branezachoz, aki jobbról középre adott, a hosszú oldalon érkező Illés közelről a hálóba továbbított (1-1).

55. perc: Zavadszky ballal, 18 m-ről, laposan a jobb sarokba lőtt (1-2).

59. perc: Bajzát indult meg a jobb oldalon, majd 14 m-ről a hosszú sarokba lőtt, úgy, hogy a labda Hajdúról vágódott a kapuba (2-2).

81. perc: Branezac ívelt Illéshez, aki a bal oldalon futó Juhászhoz fejelt, ő pedig laposan 12 m-ről a jobb sarokba helyezett (2-3).

83. perc: Böőr 18 m-ről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-3).

92. perc: Nenadic 16 m-ről talált a bal sarokba (4-3).

Takács Tibor

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, további eredmények