Vágólapra másolva!
Péntek este 17.45-kor Székesfehérvárott a Videoton-Haladás mérkőzéssel kezdődik meg a magyar labdarúgó-bajnokság 26. fordulója. Az igazi ragadót azonban szombaton, Zalaegerszegen vívják, ahol a listavezető MTK vendégeskedik. A tavasz eddigi legjobbja, a Ferencváros Sopronban lép pályára.

A 26. forduló nyitómérkőzését péntek délután Székesfehérvárott játsszák, ahol a Videoton a Haladást látja vendégül. A hazai együttes első tavaszi győzelmére készül, és ehhez jó ellenfél lehet a Haladás, amely utoljára 1989-ben tudott győzni a Sóstói-stadionban. A Videotonban letöltötte büntetését Tímár, ellenben Komódit a Dunaferr elleni bajnokin kiállították, így vele nem számolhat Várhidi Péter. Csakúgy, mint a sérült trióval, Hamarral, Kiskapusival és Vasassal. A vendégoldalon Flavio Pim egy, Tóth Péter két bajnoki mérkőzésen nem játszhat piros lapja miatt, így ők el sem utaznak Fehérvárra. Selymes, valamint Németh Tamás sérült.

A várható összeállítások
Videoton: Végh - Kovács B., Pomper, Vilotics, Bekő - Némedi, Monye, Dvéri, Gajics - Sorato, Terjék
Haladás: Takács Tamás - Kaj, Horváth Tibor, Szekér, Leandro - Somfalvi, Némethy, Halmosi - Alex, Filipovics, Preisinger

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol a második helyezett csapat otthonában a listavezető MTK vendégeskedik. A hazaiaknál egyedül Babati nem áll Bozsik Péter vezetőedző rendelkezésére, a vendégeknél Komlósi letöltötte három mérkőzéses eltiltását, így ismét kezdő lehet. Az biztos, hogy a sérült Jezdimirovics, Czvitkovics és Győri nem játszhat, meglepetésként azonban akár pályára is kerülhet a nagy csinnadrattával beharangozott jugoszláv gólszák, Szasa Markovics.

A Győr Kispestre utazik, és még élénken él a játékosok emlékezetében a tavalyi 6-1-es siker, amelyet még Varga Zoltánnal értek el a Bozsik-stadionban. A jelenlegi helyzet is nehéz, hiszen a régóta sérült Mracskó és Dienes mellett kérdéses Szanyó, André, Krejci és Baumgartner játéka is. A hazaiaknál Borgulya piros lapja miatt bűnhődik, Németh pedig sérült.

Szomszédvárak, pontosabban szomszéd kerületek rangadójára kerül sor a Megyeri úton, ahol az Újpest a Vasast fogadja. A hazaiaknál egyedül Tamási sárga lapok miatti kiesése jelent gondot Glázer Róbertnek. Az angyalföldi együttesben Bükszegi, Polonkai, Zabos és Kerényi sérült. A találkozó időpontja annak ellenére nem változott meg, hogy a Vasas kérte, a pólósok KEK-fináléja miatt hozzák előbbre a találkozót. Miután az Újpest nem egyezett bele az időpont-módosításba, az angyalföldiek este kilenc órára tették a vízilabda-mérkőzést.

Simon Tibor: Félre az érzelmekkel

A Matáv Sopron vezetőedzőjének, Simon Tibornak neve a közelmúltban összeforrt a Ferencvároséval. Azzal a Ferencvároséval, amely a Matávhoz hasonlóan edzőt váltott, és amely szintén veretlen tavasszal, sőt a fővárosi zöld-fehérek száz százalékosak, még gólt sem kaptak. Ez ellen az együttes ellen kell Simonnak úgy felkészíteni csapatát, hogy abból két meghatározó futballista, a Szombathelyen kiállított Vincze Gábor, valamint az ugyanott harmadik sárga lapját begyűjtő Pintér Zoltán hinyozni fog. A Ferencvárosnál Kriston, Dragóner és Szkukalek eltiltott, Kapic, Vukmir, Fülöp és Horváth kisebb sérüléssel bajlódik, így aztán Garami József gondjai jelentősen megszaporodtak.

- Mennyire van megelégedve az eddig látottakkal? - kérdeztük Simont.
- Három meccsen úgy szereztünk öt pontot, hogy kétszer idegenben játszottunk. A csapat nem kapott még akciógólt. A védekezésünk összeállt, úgy érzem, a támadásban is fejlődik a csapat, egyre gyorsabban jár a labda a mezőnyben, tehát jó úton haladunk. Úgyhogy összességében semmi okom a panaszra, elégedett vagyok az eddigi teljesítménnyel.

- A hét végén az a Fradi jön Sopronba, amely a Matávhoz hasonlóan veretlen, és amely még gólt sem kapott tavasszal. Milyennek ítéli meg a zöld-fehérek eddigi tavaszi teljesítményét?
- A Fradi tavaszi eredményei, azt hiszem, önmagukért beszélnek. Edzőjük, Garami József kiváló pedagógus és úgy érzem, nagyon jó csapatot rakott össze, egységesen, szervezetten játszik most a Ferencváros. Úgy látom, jól is igazoltak, az új játékosok pedig gyorsan beépültek a csapatba az Üllői úton. Megítélésem szerint a Pinte, Gera, Penksa a legjobb és a legjobb formában lévő támadósor ma Magyarországon.

- Nagyon erős érzelmi szálak fűzik a Ferencvároshoz, a legendás Fradi-szívnek például amikor játszott, ön volt az egyik megtestesítője...
- Így van, világ életemben a Fradinak szurkoltam, ott lettem labdarúgó, rengeteg szép emlék, több nagy siker, nagy meccs és sok sok jó barát fűz a Ferencvároshoz, a mai csapatból például Lipcsei Petihez, aki nem játszhat és Keller Józsihoz. A meccs idejére azonban az érzelmeket félre kell tenni, nekem az a feladatom, legyen bárki - így a Ferencváros is - az ellenfél, hogy a Matáv Sopront győzelemre vezessem.

- Saját csapatától mit vár ezen a fontos összecsapáson?
- Nekünk minden pont nagyon kell. Elég nagy gond, hogy Vinczére és Pintérre nem számíthatok, fontos láncszemek voltak az elég jól összeállt csapatban. Most viszont olyan labdarúgók kerülnek a kezdőbe, akiknek munkájuk alapján már korábban is ott lett volna a helyük, ám ott csupán tizenegy labdarúgó szerepelhet. Nagyon remélem, ők élnek is majd a lehetőséggel. Biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz. A meccs esélyese a Fradi, de úgy érzem, az eddig száz százalékos fővárosiak győzelmi sorozata most megszakad.

A 26. forduló párosítása
Péntek:
Videoton - Haladás 18 óra

Szombat:
Dunaferr - DVSC 15 óra
Sopron - FTC 15 óra
ZTE - MTK (m1) 16.30 óra
Újpest - Vasas 18.30 óra
Kispest - Győr 19 óra

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették az április menetrendet, amelyben szerepelnek a televíziós közvetítések is - továbbra is a Sport1 nélkül.

28. forduló:
április 5. péntek
17.45: Kispest - ZTE (m2)

április 6. szombat
16.30: Dunaferr - FTC (m2)
16.30: Sopron - Győr
18.00: Videoton - Vasas
18.00: Újpest - MTK
19.00: Haladás - Debrecen

29. forduló:
április 10. Szerda,
17.00: Győr - Videoton
17.45: ZTE - Újpest (m2)
18.00: Debrecen - Kispest
18.30: Vasas - Dunaferr
18.30: MTK - Sopron
19.00: FTC - Haladás

30. forduló:
április 13. Szombat
16.30: FTC - Debrecen (m1)
16.30: Sopron - ZTE
16.30: Dunaferr - Győr
18.00: Újpest - Kispest
18.30: Videoton - MTK (m2)
19.00: Haladás - Vasas

31. forduló
április 20. Szombat,
16.30: Vasas - FTC (m1)
17.00: Győr - Haladás
18.30: Debrecen - Újpest (m2)
19.00: Kispest - Sopron
19.00: ZTE - Videoton
19.00: MTK - Dunaferr

32. forduló
április 24. szerda,
17.00: Dunaferr - ZTE
17.00: Sopron - Újpest
17.45: FTC - Győr (m2)
18.00: Videoton - Kispest
18.30: Vasas - Debrecen
19.00: Haladás - MTK

33. forduló
április 27. Szombat,
16.30: MTK - FTC (m1)
17.00: Győr - Vasas
18.00: Debrecen - Sopron
18.30: Újpest - Videoton (m2)
19.00: Kispest - Dunaferr
19.00: ZTE - Haladás

Pincési László, Botár László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban: