Vágólapra másolva!
Jövő héten, szerdán nemcsak a magyar labdarúgó-válogatott játszik barátságos mérkőzést (az ellenfél Moldávia lesz), de világszerte összesen huszonkilenc összecsapásra kerül sor. Közte két olyan találkozóra is, amelyen akár magyar érdekeltség is lehet. A hírek szerint ugyanis a Ferencváros két játékosa, Marek Penksa és Adem Kapic is szóhoz juthat.

Amint arról korábban hírt adtunk, szlovén értesülések szerint elképzelhető, hogy Srecko Katanec kapitány meghívja a válogatottba Adem Kapicot, a Ferencváros középpályását. Nos, a zöld-fehérek hivatalos honlapja szerint Katanec már el is kérte a Kispest-FTC és az FTC-Újpest összecsapás videokazettáját, amelyből pontosabb képet kaphat Kapic játékáról. Sőt, állítólag szombaton, Sopronban szlovén szakemberek külön is figyelik a játékos teljesítményét.

A szlovén válogatott egyébként március 27-én, Zágrábban Horvátország ellen lép pályára, de ebbe a keretbe egyelőre még nem nevezték Kapicot. Hogy a világbajnokságra esélyes-e, még nem tudni, minden esetre Katanec érdekesen vélekedik a huszonhármas keretről: "Nagyon sok a huszonhárom játékos" - jegyezte meg a kapitány. "Ez nem osztálykirándulás! Nem viszek magammal turistákat, csak olyan játékosokat, akik képesek arra a produktumra, amit a nemzetközi futballélet megkíván."

A szlovén keret
kapusok: Simeunovic (Maribor), Dabanovic (Lokeren)
védők: Galic (Koper), Knavs (Kaiserslautern), Milinovic (JEFF United), Sankovic (Slavia Praha)
középpályások: Acimovic (Red Star), Pavlovic (Austria Wien), A. Ceh (Grazer AK), N. Ceh (Club Bruges), Gajser (Gent), Novak (Unterhaching), Karic (Maribor), Pavlin (Porto), Zahovic (Benfica)
csatárok: Osterc (Hapoel Tel-Aviv), Rudonja (Portsmouth), Cimerotic (Lecce).

Érdekes hírről számolt be az egyik szlovák labdarúgással foglalkozó hírújság. Információi szerint ugyanis meghívást kapott a válogatottba Marek Penksa, a Ferencváros csatára, akire a bécsi, Ausztria elleni találkozón - ugyancsak tartalékként - számít az új kapitány, Ladislav Jurkemik. Penksa eddig harminckilenc alkalommal szerepelt a válogatottban és egy gólt szerzett.

A szlovák válogatott kerete
kapusok: Kamil Contofalsky (Bohemians Praha), Branislav Rzeszoto (Zilina.)
védők: Martin Petrás (FK Jablonec), Marek Spilár (Sigma Olomouc), Ondrej Debnár (Petrzalka), Roman Kratochvíl (Inter Bratislava), Vladimír Labant (West Ham United)
középpályások: Rastislav Michalík (Sparta Praha), Vratislav Gresko (Internazionale), Peter Dzúrik (Inter Bratislava), Miroslav Karhan (Wolfsburg), Anton Soltis (Petrzalka), Igor Demo (Mönchengladbach), Marek Mintál (Zilina)
csatárok: Henrich Bencík (Petrzalka), Németh Szilárd (Middlesbrough.), Lubos Reiter (Olomouc), Lubomír Meszaros (Slovan Bratislava)
tartalékok: Juraj Bucek (Xanthi), Ivan Kozák (Union Berlin), Michal Hanek (Dubnica), Peter Hlinka (Bregenz), Vladimír Janocko (Austria Wien), Igor Balis (West Bromwich Albion), Juraj Czinege (Inter Bratislava), Tomás Oravec (Viktoria Zizkov), Marek Penksa (Ferencváros), Mário Breska (Matador Púchov)

Pincési László

Ajánlat:

A tavasz 17 légiósa