Vágólapra másolva!
Az Újpest a szünet után az előbb tíz, majd kilenc főre olvadt Vasas ellen nyomasztó fölényben játszott, de képtelen volt feltörni a vendégek védelmét, így a döntetlen igazságosnak mondható. Túlio ötödik meccsén megszerezte negyedik gólját, s egy gólpasszt is adott, ám ezúttal ez is kevésnek bizonyult a lila-fehérek sikeréhez.

Borsodi Liga, 26. forduló:
Újpest - Vasas 2-2 (1-1)
Megyeri út, 4000 néző
vezette: Hajdó
Újpest: Posza - Szélesi, Korolovszky, Kozel, Lőw - Tokody, Erős (Frunza 81.), Sloncik (Herczeg 64.), Piroska - Vagner, Túlio
Vasas: Kövesfalvi - Schindler, Hrutka, Juhár, Tóth A. - Simek (Bükszegi 78.), Árki (Szabados a szünetben), M,bemba, Aranyos - Gyánó (Hirt 64.), Tóth N.
gól: Túlio (23.), Vagner (49.), illetve M,bemba (7.), Hrutka (57.)
sárga lap: Erős (39.), Korolovszky (48.), illetve M'bemba (18., 59.)
kiállítva: Tóth A. (49.), M'bemba (59.)

7. perc: Tóth Norbert 17 m-es, jobb sarokra tartó szabadrúgását Posza szögletre ütötte. A sarokrúgást követően M'bemba 4 m-ről a kapu közepébe csúsztatta a labdát (0-1).

23. perc: baloldali szöglet után a vendégvédők röviden mentettek, Lőw visszafejelte a labdát a kapu elé, Túlio levette, majd ballal 8 m-ről a hálóba lőtt (1-1).

49. perc: Túlio a felezővonalról kitűnő átadással ugratta ki Vagnert, aki lefutotta a védőket, kicselezte a kifutó Kövesfalvit, és az üres kapuba gurított (2-1). A labda már a hálóba tartott, amikor a visszafutó Tóth András belerúgott a csatárba, és ezért Hajdó habozás nélkül kiállította.

56. perc: Túlio ezúttal is nagyszerűen hozta helyzetbe Vagnert, aki önzetlenül a mellette futó Erős elé játszott, ám a középpályás 5 m-ről az üres kapu fölé lőtt.

57. perc: Tóth N. ívelt előre szabadrúgást, és Hrutka az ötösről a tehetetlen Posza mellett a kapu közepébe perdítette a labdát (2-2).

59. perc: M'bemba még az újpesti térfél közepén csúnyán leterítette Sloncikot, ezért sárga lapot kapott, mivel már volt egy ilyen színű kártyája, Hajdó a pirosat is felmutatta neki.

Ajánlat: