Vágólapra másolva!
Zord időjárási viszonyok közepette, kemény talajon, küzdelmes mérkőzésen és derűs hazatérésen van túl a magyar labdarúgó-válogatott, amely szerdán megszerezte idei első győzelmét (2-0) Moldovában. A mieink góljait Kenesei és Tóth Norbert szerezték, ami annyiban történelmi tett, hogy mindketten első találatukat érték el címeres mezben.

A Kisinyovban megrendezett találkozón Gellei Imre együttese végig technikai fölényben játszott, ám ezért az idehaza kötelezőnek tekintett sikerért alaposan meg kellett izzadnia Dárdaiéknak. Minden labdáért nagy harc dúlt, ami komoly energiákat vett el az akciók látványos felépítésétől. Ami a magyar szövetségi kapitányt felettébb örömmel töltheti el, hogy a Moldova ellen kispadon ülő Ferenczi és Fehér Miklós, a középpályán szerepeltetett Kabát Péter, valamint az ezúttal pihentetett Tököli Attila mellett a Gera Zoltán, Kenesei Krisztián duóhoz is bátran nyúlhat a jövőben, ha csatár kell, hiszen a kettős feltűnően "jól muzsikált" együtt a gyepen. A negyedik válogatott meccsén első gólját szerző, a bajnokságban is remeklő Kenesei is úgy érzi, jó volt Gerával együtt játszani.

- A lelke mélyén számított arra, hogy a kezdőcsapatban kap helyet, avagy meglepte Gellei Imre döntése?
- Valahogy éreztem, hogy pályára léphetek, de biztos csak kedden lehettem benne, ekkor közölte velem ugyanis a kapitány a jó hírt, hogy mégse az újságokból értesüljek róla.

- Noha Gerával együtt inkább az improvizatív, néha egyénieskedő labdarúgók közé tartoznak, mégis meglepően jól megértették egymást a csatársorban...
- Örülök, hogy ez kívülről is feltűnt, mivel a pályán belül valóban "éreztük" egymást. Egyébként szeretem az olyan szellemes és jól cselező futballistákat, mint Gera, no meg az én stílusom is hasonló az övéhez. Csak azt sajnálom, hogy támadásainknál az utolsó passzok pontatlanok lettek, különben nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Ám kezdetnek így sem volt ez rossz, a gólomnak pedig természetesen nagyon örülök, elvégre ez volt az első a válogatottban, de remélem, nem az utolsó.

- Moldovai gólja és produkciója alapján - ugyanakkor a csatársorban dúló rivalizálást is figyelembe véve - mennyire erősödhetett meg pozíciója a válogatottnál?
- A keretben talán a jövőben is helyem lehet, de hogy például Gerával vagy másokkal mikor léphetek ismét kezdőként a gyepre, azt nem tudhatom. Pontosabban, ez csak rajtam, a bajnoki meccseken mutatott teljesítményemen múlik.

Gellei Imre: Jobban kell koncentrálni

"Rengeteg akciót azért nem sikerült befejezni, mert játékosaim nem tudták pontosan egymáshoz passzolni a labdát" - emelte ki Gellei Imre szövetségi kapitány a szerdai mérkőzés kapcsán. Szerinte az erősebb ellenfelekkel szemben jobban kell majd koncentrálni, mint az tapasztalható volt a Moldova felett aratott 2-0-s győzelem során. "A mély talajú pályán a küzdőjelleg dominált. Örülök, hogy az elején gyorsan megszereztük a vezetést, ez meghatározta a folytatást. Rengeteg labdát szereztünk, ez mindenképpen pozitívum, és agresszivitásban is felvettük a versenyt a hazaiakkal. Erősebb csapatok ellen még jobban oda kell majd figyelnünk a zárt védekezésre, és a támadások előkészítésénél sem szabad olyan sok hibát elkövetni, mint a moldávok ellen" - tette hozzá a szakvezető.

A kapitány ennek ellenére szinte mindenkivel elégedett volt: "Kenesei gólt lőtt, Gera nagyszerű teljesítményt nyújtott, Kuttor és Juhár a védelem közepén erőn felül teljesített, Tóth Norbert és Böőr a két szélen jól játszott, Dárdai harcos volt, a kapusaink pedig megbízhatóan védtek."

Az ősszel kezdődő Eb-selejtező sorozatra készülő magyar válogatott következő ellenfele április 17-én Debrecenben, szintén barátságos mérkőzésen Fehéroroszország lesz.