Vágólapra másolva!
Nagy várakozás előzte meg a korábbi jugoszláv gólkirály, a télen az MTK-hoz szerződtetett Sasa Markovic szereplését. A Crvena zvezda hajdani menője, akiért annak idején a német VfB Stuttgart négymillió eurót (közel egymilliárd forint) fizetett, a Hungária körúton azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Igaz, kevés lehetőséget is kapott a bizonyításra. Egészen pontosan egy találkozón lépett pályára a kék-fehérek együttesében, ám a legnagyobb gond nem is a tudásával volt - hiszen a képességeit mindenki elismerte -, hanem az erőnlétével, hiszen az bizony hagyott kívánni valót maga után. Mindez annak tudható be, hogy Markovic az elmúlt hónapokban sokat bajlódott sérüléssel, s keveset edzett.

A magyarországi mellőzést - nyilván a korábbi elismertsége, eredményei és képessége tudatában - Markovic megunta és úgy döntött, hazatér Belgrádba. Hivatalosan persze még mindig az MTK játékosának tekinthető, ám nyáron biztosan új klubban szerepel majd, ami elé a kékek sem gördítenek akadályt.

Bánki József

Ajánlat:

A tavasz tizenhét légiósa