Vágólapra másolva!
Eredetileg a tavaszi idény első hat fordulójára szól Kiss Lászlónak, a Vasas vezetőedzőjének a szerződése, ami a hét végi, Videoton elleni idegenbeli találkozón jár le. Egyébként az írásos megállapodás - információnk szerint - olyan kitételeket is tartalmaz, hogy miről nyilatkozhat a szakvezető és miről nem. A sportág vezetőiről, a játékvezetőkről és különösen Mezey Györgyről például nem beszélhet a nyilvánosságnak.

Egyelőre kérdéses, mi lesz a sorsa a rutinos trénernek, mindenesetre a fehérvári eredmény nyilván befolyásolhatja az angyalföldi vezetők döntését. Ugyanakkor egy esetleges Vasas-győzelem esetén sem biztos, hogy Kiss maradna a Fáy utcai kispadon, hiszen nem titok, sokan nem látják szívesen az impulzív trénert Angyalföldön. A játékosok azonban rajonganak a gyakran saját törvényei szerint dolgozó, ám a munkában pardont nem ismerő edzőért, a tavaszi veretlenség pedig a szakember hozzáértését igazolja, főként annak tükrében, hogy két labdarúgó kivételével - Hrutka, Bükszegi - a hét végi, Sopron elleni bajnokin is a tavalyi keret tagjai léptek pályára.

Hiába vallják sokan, hogy ha valakivel, akkor Kiss Lászlóval benn maradhat a Vasas az élvonalban, a hét vége nagy kérdése, hogy a vezetők mennyiben veszik figyelembe az eddigi produkciót, továbbá a játékosok zömének Kiss László iránti elkötelezettségét. Persze az sem kizárt, hogy már keresik is az utódját, elvégre szombaton, a Vasas berkein belül mozgó jól értesültek közül sokan rebesgették Tornyi Barnabás nevét is.

Bánki József

Korábban:

Fórum:

Gyalog-galopp a Vasasnál